pajautaa

Par arhīvu datiem

« previous entry | next entry »
Mar. 21., 2012 | 11:58 pm
posted by: paarsolis in pajautaa

Vai kāds varbūt būs zinošs par LV pieejamiem arhīviem un kā no viņiem kaut ko dabūt zināt. Ja lieta nav par cilvēku, bet par ēku, īpašumu - jāatrod, kam piederējis senāk, kas cēlis utt. Vai tādus datus vispār ir iespējams iegūt?
Ja jā, kurā arhīva daļā tādus var meklēt/pieprasīt? Vai ir kādam kaut kāda pieredze par to, cik arhīvi prasa naudu par kaut kādas informācijas sagatavošanu? (Viņu cenrādis tik plašs un mistisks, ka es neiebraucu tajā visā.)

Kā ir laikrakstu datubāzēm, bet vai tur meklējot parādās arī kādi reģionālie laikraksti un to saturs? Kur Rīgā tādas varētu būt pieejamas, lai pašam nav jāpērk abonements?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {4}

Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Mar. 22., 2012 - 07:08 am
#

Par laikrakstiem, arī reģionālajiem, vajag interesēties Lursoftā, viņi diezgan aktīvi visu ko krāj. Par cenām nepateikšu, bet gan jau iespējams ko īpašu sarunāt, ja tas akadēmiskai pētniecībai.

Atbildēt


saulstariņš mļe

from: [info]trouble
date: Mar. 22., 2012 - 08:28 am
#

Informāciju par ēku piederību, vēsturi izniedz Latvijas Valsts vēstures arhīvs. Jāvēršas ar rakstisku pieprasījumu arhīvā - http://www.arhivi.lv/index.php?&136. Cena atkarīga no tā, cik daudz materiālu par ēku saglabājies (vai ir arī kaut kādi attēli utt.).

Atbildēt


vilibaldis

from: [info]vilibaldis
date: Mar. 22., 2012 - 08:30 am
#

Laikraksti kadreiz bija Jēkaba ielā, tikai varētu būt problēma ar tuvajaiem laikiem, jo ja pašas redakcijas neiesūta, tad neviens jau īpaši nepērk.

Atbildēt


Zilog

from: [info]3_5469mhz
date: Mar. 22., 2012 - 09:12 am
#

http://www.rpbv.lv/pakalpojumi

sadaļa Arhīvs. Tur varētu būt kaut kas par ēkām

Atbildēt