pajautaa

dzīvesveids, uzturs, grūtnieces

« previous entry | next entry »
Mar. 20., 2012 | 12:17 pm
posted by: silence_queen in pajautaa

Sāku par to aizdomāties, kad visneiedomājamāko dzīvesveidu piekopēju ģimenēs man apkārt sāk parādīties atvases - sakiet, ja vegāne/veģetāriete ir stāvoklī, viņai vajadzētu mainīt uzturu un savus uzskatus? Vismaz uz šiem 9 mēn? Vai vismaz 9mēn+ zīdīšanas periods? Vai varbūt patiešām pastāv tik sabalansēts uzturs, ka vegānisms auglim nekaitēs un mātei arī ne.
Un vispār... kādēļ tad būt stāvoklī, ja nevar atteikties no līdz tam piekoptā dzīvesveida topošā bērna dēļ.(protams, vegānisms ir štrunts salīdzinājumā ar smēķēšanu, alkoholu utt grūtniecības laikā, bet tas jau būtu pārāk skaļš temats ko šeit apspriest, jaunās mātes/alkoholiķes gaidībās man arī ir pazīstamas)
Esmu vecmodīga?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {25}

pikaczu

from: [info]pikaczu
date: Mar. 20., 2012 - 12:31 pm
#

man veselības apsvērumu dēļ bija diezgan strikti uztura ierobeżojumi pēdējā trimestra laikā (praktiski nedrīkstēju ēst olas, sarkano gaļu un daudzus piena produktus). Bērns piedzima pietiekami liels un vesels. Kā ārsts teica, bērns cik vajadzēs paņems no mātes. Ja tās sievietes uzņem papildus dzelzi, hemoglobīns nekrītas un pašām mati ārā nekrīt, tad tak nav ko ar savu dziesmu grāmatu svešā baznīcā iet - būs labi.

Atbildēt