pajautaa

par kaķiem runājot...

« previous entry | next entry »
Nov. 2., 2011 | 03:03 pm
posted by: thegoat in pajautaa

Cik droši un vai ir droši mājās ieviest vēl vienu kaķi, ja priekšā ir 4 gadus veca, sterilizēta kaķene, kurai kontakts ar citiem kaķiem nav bijis? Potenciālais jaunais iemītnieks ir kaķēns bārabērns.
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {19}

from: [info]digna
date: Nov. 2., 2011 - 05:34 pm
#

Visu nosaka tas, kā šie divi konkrētie kaķi viens otram iepatiksies vai neiepatiksies.
Must love cats vai Cats 101 bija sižets par to, kā pēc iespējas saudzīgāk pret abiem lopiem, to otro (trešo, devīto...) mājās ievest. Sākumā esot jau esošajam paostīt kaut kas ar tā jaunā kaķa smaržu. Piemēram, drāniņa, ar kuru jaunais kaķis kārtīgi sapaijāts pirms tam (pie ūsiņām arī jāpaglauda). Pēc tam ar tādu "kaķainu" drāniņu jāparīvē visādas vietas mājās - stenderes, dīvāni utt. - lai esošais kaķis pēc iespējas vairāk ar to smaržu saskaras un pamazām pierod. Tad jaunais kaķis jāliekot atsevišķā istabā uz kādu dienu. Tad uz brītiņu vienā istabā, bet barojot ar gardumiem, lai esošais saasociē jauno ar kaut ko patīkamu (šai gadījumā, ar lutināšanu ar gardumiem). Un tad pamazām jālaiž arī kopā, līdz beidzot pēc nedēļas vai cik tur viņi var brīvi staigāt pa visu māju un draudzēties. Ja sadraudzējas, protams.

Divi no maniem kaķiem ne par ko nesadraudzējās un viņiem bija asinsnaids uz mūžu (līdz pat vecā kaķīša pēdējai dienai), tas bija šausmīgi. Kaķenei bija 13 gadu, kad sīko runci atvedām. Bet viņa arī jaunībā pāris reižu saskārās ar citiem kaķiem un nemaz negribēja draudzēties.
Toties tagad tas pats runcis, kas ar veco mincīti nīdās, ir vislabākajos draugos ar citu kaķeni - ņerazļej voda, tāda huligānisma komanda, tāda draudzība, ka uh!

Ceru, ka jums viss izdosies! :)

Atbildēt