lasis
« previous entry | next entry »
Nov. 2., 2011 | 01:03 pm
posted by: oktobris in pajautaa
Ome cītīgi cenšas ieskaidrot, ka lasi bez sāls nedrīkst ēst, varot saķert nez kādas infekcijas. Man savukārt ar sāli negaršo, es graužu tādu jēlu, nesālītu, ar citronpipariem virsū. Kā tad ir? Drīkst?
from:
mamuts
date: Nov. 2., 2011 - 04:00 pm
#
Savukārt lasi nav iespējams audzēt dīķos, tā ir ceļotājzivs, kura lielāko mūža daļu pavada jūrā. Baltijas jūrā cilvēkam bīstamu zivju parazītu nav, bet ir pieklājīgas koncentrācijas kaitīgo (kancerogēnu, mutagēno un vienkārši indīgo) vielu piesārņojums, kas Tev kaut kādu iespaidu uz veselību atstās tad, ja gadā aprīsi kādu pustonnu laša gaļas. Ja Tu neesi ronis, tad neklausies visādās strašilkās un zivi ēd droši. Tikai garšvielas gan pats samal piestiņā, vismaz zināsi, ko Tu kaisi lasim virsā.
Labu apetīti!
Atbildēt | Diskusija
from:
huinja
date: Nov. 2., 2011 - 06:06 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais