laptops

« previous entry | next entry »
Okt. 27., 2011 | 09:10 pm
posted by: oktobris in pajautaa

Labs vakars! :)
Esmu laptopa meklējumos, neko no tā visa nesaprotu. 
Ko izvēlēties - Acer, Asus, HP vai tomēr relatīvi dārgāko Dell? Citas idejas? 
Kādas ir atsauksmes par ražotājiem? Kuri skaitās sūdi, kuri normāli un kuri tīri ok?


upd: Nepastāstīju uzreiz sīkāk: Laptops vajadzīgs skolai, nu, respektīvi, galīgi mazais neies cauri, man vajag labi redzēt, ērti rakstīt, skaidri salasīt, reti lādēt un daudz staipīt apkārt, 13"-14" būtu tāds optimālais izmērs. Neesmu nekāds advancētais biznesa klases jūzeris, nekādas spēles nespēlēju, fotošopus un tamlīdzīgas lielas programmas neizmantoju, bet vajadzētu būt gana ātram, ar normālu atmiņu un labu skaņu mūziciņai un filmām. Cena varētu būt līdz kādiem 350.
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {53}

chloroform in print

from: [info]gorgona
date: Okt. 27., 2011 - 09:34 pm
#

mans dell ir ūber un darbojas tā, ka neko labāku nevar vēlēties, BET viņš ir ļoti skaļš, visu laiku rūc, nu, nopietni skaļi rūc. un karst ļoti. cik es esmu lasījusi, delliem patīk karst, ne tikai manējam.
pirms tam man bija acer, tas nekarsa, nedūca, neko sliktu nedarīja un maksāja ļoti smuki maz. tikai ātri vien palika vājš un novecojis, bet tā jau bija mana vaina, ka paņēmu nedomājot par to, ka jau pēc dažiem gadiem tāds vārgulis nepavilks visas manas iegribas.
bet acer labā vēl jāsaka, ka viņš bija ļoti daudz reizes kritis, un nopietni kritis. un neko. tik vien kā malās krāsa nodauzījās nost.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]oktobris
date: Okt. 27., 2011 - 09:40 pm
#

kāds modelis?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


chloroform in print

from: [info]gorgona
date: Okt. 27., 2011 - 09:49 pm
#

dellam vai aceram?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]oktobris
date: Okt. 27., 2011 - 09:57 pm
#

dellam!
pēc dažiem gadiem nepavilks iegribas - cik lielas iegribas? respektīvi, acers bija sēdēšanai draugos un nekam citam vispār nederēja vai vnk iegribas izauga pāri vidējā jūzera prasībām?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


chloroform in print

from: [info]gorgona
date: Okt. 27., 2011 - 10:07 pm
#

manam dellam nav modeļa. dells ir della ražojums pēc pasūtījuma.
acers pirmos gadus divus trīs bija ok manam darbam, bet tad sāka nepavilkt. draugos sēdēšanai, worda drukāšanai un solitaire spēlēšanai šis joprojām būtu perfekts, pat ja bija pirkts 2004. gadā.
kā lai to nepavilkšanu izstāsta... piemēram. 2004. gadā mana spoguļkamera bija ar 8mpix, es bildēju rawos un tad rawos viņu apstrādāju un konvertēju uz jpg. pēc dažiem gadiem man bija spoguļkamera ar 10mpix un ar to jau sāka iet grūti, kompis nevarēja pavilkt. mana tagadējā spoguļkamera ir ar 15mpix un tik lielus failus vecais acers vispār nemaz atvērt vairs nevarēja, kur nu vēl kaut ko ar viņiem izdarīt. bet then again 2004. gadā 15mpix kameras nemaz nebija aktuālas.
ja es gribēju apstrādāt kādu video, tad vecais acers pavilka knapi 640x480, par full hd nemaz nevarēja sapņot. bet 2004. gadā full hd nemaz nebija aktuāli. bet tagad ir. tagad dells ne pie viena full hd faila nerīstās, lai arī ko es ar viņu darītu.
3dsmax uz vecā acera nemaz palaist nevarēja, viņam bija par īsu. uz jaunā della viss lido.
un tā tālāk, un tā joprojām.
bet tam jau nav sakara ar ražotāju. tas jau ir atkarīgs tikai un vienīgi no parametriem.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


chloroform in print

from: [info]gorgona
date: Okt. 27., 2011 - 10:16 pm
#

ja tu gribi rastāmmašīnu, tad par simbolisku samaksu varu atdot savu veco aceru ;)

Atbildēt | Iepriekšējais