pajautaa

FOTO GURU

« previous entry | next entry »
Sep. 13., 2011 | 10:15 pm
posted by: vedjma4ka in pajautaa

Cinījamie ļaudis kas saprot nopietnā sfērā no fototehnikas.
Man nepieciešams aparāts ikdienas fotografēšanai, nesaistībā ar darbu bet bildēm jābūt kvalitatīvām.
ko juus pastāstītu par šo ierīci?

http://www.bm.lv/?l=lat&s=product&id=120637

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {2}

tas neizlasāmais jūzerneims

from: [info]bax55hqy8dlb
date: Sep. 13., 2011 - 10:35 pm
#

par kvalitāti vari aizmirst

Atbildēt


Skabičevskis

from: [info]begemots
date: Sep. 14., 2011 - 01:21 am
#

pirmkārt, bildes kvalitātei nepieciešams labi fotografēt.

otrkārt, fotografēt ko?
un kāda kvalitāte ir laba? izdruka 10x15? A4? A3? uz ekrāna?

1) statiskām bildēm dienas laikā ārpus telpām, dabu tur, ēkas, kko nekustīgu -- derēs arī labs ziepjutrauks; kaut vai, piemēram, Canon A90.

2) gribi arī portretus -- vēlams būtu advancētāks ziepjutrauks, kam var manuāli iestatīt vismaz apertūras prioritātes režīmu vai pārejas(bridge) kamera. Piem. Canon G11, Nikon Coolpix P7000, vai ko tādu.

3) gribi arī noķert kaut ko kustībā un/vai fočēt švakākā apgaismojumā (lasi: jebkurā diennakts laikā iekštelpās vai arī vakarā/naktī ārā) -- tad spoguļkameru.

Tevis citētā kamera varētu derēt keisam (1). Varbūt arī (2), bet aprakstā neredzēju, ka tai būtu kkādi jēdzīgi manuāli iestatījumi.

Priekš (3) vajag spoguļkameru vai advancētu pārejas (bridge) kameru 3 iemeslu pēc:

1) spoguļkamerām zūmu regulē pats fiziski grozot objektīva gredzenu. ziepjutraukiem un lielākajai daļai pārejas kameru to dara, spiežot podziņas, kas darbina motoru. tas ir reāli LĒNI un => neļauj noķert mirkli.

2) spoguļkamerām ir optisks skatu meklētājs, kas laiž caur gaismu no objektīva. ziepjutraukiem un pārejas kamerām ir tikai elektronisks skatu meklētājs (tas pats LCD ekrāns), kas ir (a) daudz tumšāks un (b) arī ir pauze starp kadra maiņu un attēla maiņu LCD ekrānā => atkal grūtības fočēt sliktā apgaismojumā vai noķert kustību.

3) tikai spoguļkamerām un atsevišķām pārejas kamerām var pielikt ārējas zibspuldzes. iekštelpās bez zibspuldzes fotografēt var tikai mēbeles. neskatoties uz to, ka it kā iekštelpās arī ir gaisma, salīdzinot ar Sauli, tas ir spļāviens jūrā.

Papildus, tevis piesauktajam L120 maksimālais ekspozīcijas ilgums ir 2 sekundes, ar ko būs par maz arī kvalitatīviem iekštelpu statiskajiem skatiem, kur varētu iztikt bez zibspuldzes, gan citiem vāja apgaismojuma variantiem.

tas tā, īsumā par kvalitāti.

Atbildēt