pajautaa

Jautajums par medijiem

« previous entry | next entry »
Aug. 1., 2011 | 11:13 am
posted by: ho_tai in pajautaa

Pieņemsim, pie manis nāk tendenciozs žurnālists. Vai man ir iespēja runāt, tomēr nodrošināties, ka viņš neuzraksta pilnīgas glupības ar manu vārdu klāt? Teikt, ka runāšu ar viņu tikai ar noteikumu, ja dod pārlasīt? Viņam ir pienākums man kaut ko sūtīt un pēc tam labojumus kaut mazliet ņemt vērā? Vai tikai pēc tam iesūdzēt tiesā par apmelošanu? Vai ir atšķirība, vai esmu uzņēmējs, tante tirgū vai sabiedriskas organizācija vadītājs? Likums par presi ir visai vispārīgs, man interesē , kā notiek dzīvē vai vismaz atsauce uz kādu labu materiālu par šo tēmu.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {28}

Sapnix

from: [info]rudzupuke
date: Aug. 1., 2011 - 06:08 pm
#

Žurnālista pienākums nav dot tev pārlasīt dajebko tā var būt tikai žurnālista labā griba. Tava pārlasīšana pēc būtības ietekmē darba objektivitāti, ja tu vēlies koriģēt savu viedokli. Ja ir paranoja un liekas, ka būs tiesa - ieraksti sarunu privātā diktafonā. Žurnālists veidojot materiālu pats atbild par faktu pareizību u.tt., tas arī ir iemesls kādēļ bieži visādi šizofrēniķi vazā viņus pa tiesām.

Atbildēt | Diskusija


asns

from: [info]ho_tai
date: Aug. 1., 2011 - 07:34 pm
#

Nu, nu... Melnās avis ir gan žurnālisti, gan intervējamo vidū. :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


asns

from: [info]ho_tai
date: Aug. 1., 2011 - 07:55 pm
#

zinu gadījumu, kad viena sieviete rakstā par sevi Sestdienā atrada 13 kļūdas. Un atruna- ko jūs iedomājaties aizrādīt, man nedēļā padsmit raksti jāuzraksta... Un lielisks paraugs ir Tautas balsis un Degpunkti. Vot iesperas pie kāda ar kaut kādas histēriskas kundzētas prasību un tagad aizstāvies. Ikviens apstulbs, pat , ja viņam nav par ko taisnoties, bet tēls sabojāts. Bet man gadījies arī sastapties arī ar PR darboņiem sliktajā vārda nozīmē. Viena savulaik lamāja mani nelabiem vārdiem, ka nebiju palabojusi viņas priekšnieces briesmīgo valodu un visu pagriezusi tā skaistāk, bet uzrakstīju vards vārdā to, ko viņa runāja. :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Sapnix

from: [info]rudzupuke
date: Aug. 1., 2011 - 08:06 pm
#

volka bojatsa - v les nehodit
jeb citiem vārdiem, tev vienmēr ir iespēja atteikties no intervijas, ja tik ļoti negribās, ja vien tu neesi valsts/pašvaldību iestādes pārstāvis, kura pienākums ir sniegt informāciju

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


asns

from: [info]ho_tai
date: Aug. 1., 2011 - 11:13 pm
#

Jā, un tu pirms intervijas vienmēr zini, ār ko tev ir darīšana: godprātīgu aroda pārstāvi vai tādu, kas savārsta pēdējā brīdī kaut kādu draņķi, lai tikai būtu ko iegrūst redaktoram. Un pofig, kas notiek pēc tam. :) Nu labi, tava nostāja skaidra - pozitīvs skatījums uz medijiem LV, viņi kļūdas nepieļauj, ļaunie ir glumie PRisti.

Atbildēt | Iepriekšējais