bezdarbniekkursi

« previous entry | next entry »
Jul. 20., 2011 | 01:15 pm
posted by: samta in pajautaa

Vai visos NVA piedāvātajos bezdarbnieku kursos ir iespējams saņemt stipendiju? Un varbūt kāds pieredzējis zina, kādos laikos un dienās tie kursi aptuveni notiekas (darbadienas/ brīvdienas/ rīti/ vakari) ?
Apvaicājos NVA, nezinu, vai tā ir nenormālākā konfidenciālā informācija vai vienkārši neīstais cilvēks patrāpījās, bet man atteica, ka to visu varu uzzināt tikai tad, kad būšu oficiāli bezdarbniece.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {4}

kreiza

from: [info]kreiza
date: Jul. 20., 2011 - 01:18 pm
#

Kursi parasti notiek darbadienās un darba laikos. Vai rīta pusē vai pēcpusdienā, tas atkarīgs no firmas, kas šos kursus organizē. Stipendiju maksā par lielajiem kursiem. Par vienas, divu dienu kursiem nē. Nezinu, varbūt ir vēl kaut kādas nianses.

Atbildēt


Dūda

from: [info]zhagata
date: Jul. 20., 2011 - 01:48 pm
#

Nu pirmkārt stipendiju maksā profesijas iegūšanas kursiem, kas parast ilgst 6-9 mēnešus. Bet, šajos kursos nevar kurš katrs tikt, pirmkārt ja jau ir profesionālā (tehnikums, arodskola) izglītība, tad var necerēt tajos tikt. rindas ir ļoti garas.

Ir arī pāris dienu - nedēļas kursi, kuri ir kā neformālā izglītība sevis izglītošanai, tur nekādu stipendiju nemaksā.

Un lai vispār tiktu šajos kursos, jābūt bezdarbnieka statusā! Kad saņemsi bezdarbnieka statusu, tajā pat vai nākamajā dienā būs jāiet noklausīties obligāto lekciju, tur visu šo smalki izstāstīs.

Atbildēt


from: [info]piii
date: Jul. 20., 2011 - 03:39 pm
#

arī mēneša - pusotra mēneša kursos maksā stipendiju. un jā, tie notiek darbadienās darba laikā, tos nedrīkst bastot un ne uzreiz kļūstot par bezdarbnieku, uz tādiem tiek. parasti gaida mēnešus, līdz pienāk rinda vai kas nu tur.

protams, ka darbiniekam, kurš taisās klūt par bezdarbnieku, lai iedzīvotos no mācību stipendijām un pabalstiem, to nestāsta. lai strādā un saņem algu ja vaizin! :)

Atbildēt | Diskusija


magnolia

from: [info]magnolia
date: Jul. 20., 2011 - 09:07 pm
#

nestaasta, bet no taam stipendijaam reekinus nomaksaat nevar un veel klaat cela un pusdienu naudas lielaakas, kaa pa maaju dziivojot.

Atbildēt | Iepriekšējais