pajautaa

Vai mēs kļūsim par amfībijām, ēdot tomātus?

« previous entry | next entry »
Jul. 5., 2011 | 09:46 am
posted by: porcupine in pajautaa

Gadījās izlasīt interviju ar Gunti Belēviču (Latvijas Aptiekāru asociācijas prezidents, ārsts, farmaceits, bioloģijas doktors, viņš arī Latvijas mākslas kolekcionārs, un pat kustējies «Par Labu Latviju!») Neēdiet Sniegbaltītes pamātes ābolus!
«Tomāts, kuru jūs pērkat lielveikalā, nebojājas. Un kāpēc? Tāpēc, ka šis tomāts ir himēra starp zivi un tomātu: šajā tomātā ir viens butes gēns.»
Tas tiešām tā ir? Mums tagad visiem izaugs žaunas un peldspuras? Ja nopietni - kāds kaut ko vairāk zina par tēmu - ģenētiski modificētā pārtika un tās ietekme uz veselību?
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {56}

from: [info]pievakare
date: Jul. 5., 2011 - 06:08 pm
#

ģenētiska modifikācija pati par sevi, nē. bet, ja teiksim, modifikācijas rezultātā iespraudīs gurķos kartupeļu gēnus, kas atbild par solanīna veidošanos gaismas ietekmē, tad tie gurķi to arī saturēs un būs indīgi. rezultātā - uzturā nelietojami. bet tā organismam ir pilnīgi vienalga kādas formas DNS nokļūst kuņģi. bez iznīcināšanas tā tālāk nenokļūst.

Atbildēt | Iepriekšējais