« previous entry | next entry »
Apr. 23., 2005 | 03:55 pm
posted by: etranger in pajautaa

Doktors Jānis Zālītis raksta, ka luterāņu ideologs Mārtiņš Luters savulaik esot noteicis dzimumsatiksmes normu divas līdz trīs reizes nedēļā. Un, ka viduslaiku baznīcai esot pat bijis noteikts, kā dzimumakta laikā jāguļ sievietei. Par noteiktās pozas maiņu viņai esot draudējusi inkvizīcijas tiesa. No kurienes šādi apgalvojumi? Nekad citos avotos neesmu ar ko tādu sastapies. Un Jūs?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {6}

from: [info]jerrym
date: Apr. 23., 2005 - 04:06 pm
#

Pietiek palasīt Lutera biogrāfiju, lai saprastu, kā radies viss luterānisms - no psihiski slima cilvēka fantāzijām.

Taču, kas attiecas uz pārējo - dīvaini, bet arī es nekur šādus faktus pieminām neesmu manījis. No otras puses, cik tad nu es lasījis par to vispār esmu...

Atbildēt


honeybee

from: [info]honeybee
date: Apr. 23., 2005 - 04:37 pm
#

"The missionary position is so-called because, allegedly, missionaries sent out to "civilize" the old imperial colonies thought it was the only respectable position for decent people and insisted that converts use it."
- Anne Hooper "Great Sex Guide"

misionāra poza, kā mums zināms, ir klasiskā "sieviete guļ pakšā, vīrietis augšā, ar sejām viens pret otru". pieļauju, ka iemesls, kāpēc citas pozas nav piedienīgas, slēpjas tur, ka tās vai nu atgādina dzīvnieku pārošanos (t.i., sievietes paņemšana no aizmugures), vai arī atļauj sievietei pārāk daudz kontroles (pozas, kur sieviete atrodas augšā), vai arī vienkārši ir radušās, pielietojot fantāziju, un fantazēt par seksu naff lappi :)

Atbildēt


baabulis

from: [info]baabulis
date: Apr. 24., 2005 - 09:02 am
#

ja ņem vērā, ka baznīca (katoļu, vecticībnieku un pareizticīgo, cik man zināms) joprojām turpina iejaukties laulāto dzīvē, tad nebūtu brīnums, ka tumsonīgajos viduslaikos bija noteikts cik, kā un kad!! tas ir tik zemiski!! paši (vismaz teorētiski) nevar nemaz, tad nu lai būtu kaut kāda "vienlīdzība" vajadzēja ierobežot "grēciniekus"!

Atbildēt | Diskusija


from: [info]omeega
date: Apr. 24., 2005 - 12:26 pm
#

"paši (vismaz teorētiski) nevar nemaz, tad nu lai būtu kaut kāda "vienlīdzība" vajadzēja ierobežot "grēciniekus"!"

Man liekas, ka viss bija mazliet sarezhgjiitaak, bet nemaaku pietiekami iisi pamatot, kaapeec.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]buks
date: Apr. 25., 2005 - 09:13 am
#

Man domaat, nebija noteikts "cik, kaa un kad" - bazniica (ne katolju, ne pareizticiigaa) shim tematam centaas nepieskarties, liidz ar to oficiaalajaa bazniicas literatuuraa shaadu zinju laikam nav.
Tachu visos laikos bijushi ljautinji, kuri veeleejushies buut sveetaaki par pashu paavestu, un ticiibas vaardaa baazushies citiem virsuu. Klasisks piemeers ir Nikolajs Koperniks, kuru bazniica aizstaaveeja, savukaart birgeri vajaaja kaa kjeceri. Taapeec domaaju, ka shitos idiotismus par pozaam ir sadomaajushi aarpusbazniicas entuziasti, pie tam teema liecina, ka tie vareetu buut no kalvinistu/puritaanju aprindaam (vismaz sshamo avotos liidziigas noraades ir sastopamas).

Atbildēt | Diskusija


baabulis

from: [info]baabulis
date: Apr. 25., 2005 - 01:37 pm
#

baidos sameloties, jo jau kāds laiciņš atpakaļ kā to studēju. zinu, ka līdz kaut kādam laikam oficiāli nerunāja par TO! pirms pārdesmit gadiem Rīgas garīgajā seminārā jaunēkļi pat studējot morālteoloģijā 6. un 9. bausli nometās ceļos, lai nekristu kārdināšanā! bet sāpe jau ir zin' kāda - baznīcai nekad nav labi! pirms laulībām nedrīkst, esi salaulājies, tad drīkst (protams, tikai ar laulāto), bet vēl viņi skaidro kā un kad! orālais (par anālo vispār nav runa) ir GRĒKS! drīkst tikai bez kontracepcijas un visādiem citādiem pretapaugļošanās rīkiem, ierīcēm utt. Sak: "Sieviete, skaiti dienas, rēķini ovulāciju un paļaujies uz Dievu!" Grūši! Milzīga dilemma!

Atbildēt | Iepriekšējais