pajautaa

Ētika un psiholoģija " Bodies revealed"

« previous entry | next entry »
Mar. 29., 2011 | 08:22 pm
posted by: velvet in pajautaa

Vakars!

Izpalīdzot rakstīt eseju, man radās tāds filozofiskas dabas jautājums - " Cik, Jūsuprāt, ir ētiska/estētiska izstāde " Bodies revealed"? Vai vispār ilustratīvi jāzin, kā cilvēkiem viss izskatās? Cik tas ir prakstiski/vajadzīgi/nevajadzīgi reālajā dzīvē? "

Paldies par izsmeļošajām atbildēm...

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {22}

mumini

from: [info]mumini
date: Mar. 30., 2011 - 02:33 pm
#

Tie taču ir tikai ķermeņi, paša cilvēka tur iekšā vairs nav.

Ja tas kādam liek vairāk apzināties savu DZĪVO ķermeni, vairāk par to rūpēties, tas jau vien sasniegums un IR tā vērts. Un, cik sapratu, tas šādu efektu arī varētu dot. Ja nemaldos, tur ir arī smēķētāja plaušas?

Drīzāk jocīgi ir to redzēt un teikt cik pretīgi :) Kā sekss zem segas...
Es savus bērnus sakarīgā vecumā, ja man bērni būtu, uz šo izstādi noteikti vestu, liktu studentiņiem visu sakarīgi izskaidrot par muskuļiem, asinsvadiem, orgāniem, kā kas tos ietekmē utt. Kā padziļinātā bioloģijas stunda.

Un pieņemu, ka tur ir izmantoti tikai tie, kuri ir piekrituši šādi izmantoties zinātnes labā. Un tie, kuri domā, ka atdot savu ķermeni zinātnei utt nav ētiski - tas nu gan ir egoistiski, nez ko jūs ar ķermeni paši, kad būšiem miruši, darīsiet. :)

Jāteic gan, ka par organu donoru neparakstos šeit Latvijā, jo man bail, ka, ja nu kas, mani šejienes ārsti neglābs, redzot, ka varēs no manis kaut ko dabūt :)) You know, Latvia.

Atbildēt