pajautaa

arhitekta profesija

« previous entry | next entry »
Feb. 22., 2011 | 04:15 pm
posted by: josie in pajautaa

Interesē iespējas šeit LV dabūt arhitekta sertifikārtu. Kur vēl bez rtu to var iegūt? No saviem rtu beigušajiem paziņām, arhitektiem esmu dzirdējusi ne visai labas atsauksmes par šo augstskolu (pasniedzēji vecie buki, saturiski novecojusi utt.). Kādas ir alternatīvas? Vai ir iespējams iegūt papīrīti un galvenais vismaz pamatizglītību šai jomā, izejot kādus kursus, prakses vai tml? Ceru, ka padalīsieties ar savu pieredzi!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {16}

from: [info]spuldziite
date: Feb. 22., 2011 - 07:00 pm
#

bet kāpēc tik ļoti LV? jauns, pasaule vaļā, nu nafig aprobežoties ar to, ko piedāvā?

pati pirms 4 gadiem sapratu, lai studētu lv, ir
a)nepieciešama nenormāla summa/nenormāli nervi lai tiktu/paliktu budžetā,
b)kvalitatīvi mācītos, jāmācās vēl viena svešvaloda, t.i., krievu valoda
c)jāsaprot, ka no padomju laika profesoriem neko inovatīvu nesagaidīsi

vienvārdsakot, atsauksmes, ko es biju dzirdējusi, bija nekādas.


kas attiecas uz ģipša galvām, laikam būšu skarba un teikšu, ka, ja nesaproti, kāpēc to vajag, tad arhitekti nav domāti tev. arguments, ka šobrīd tāpat visi zīmē ar datoru, ir muļķīgs, jo radošajā posmā bez zīmuļa un skičpapīra neiztikt. un lai arī arhitekti nav mākslinieki, ir jāsaprot, ka zīmešana attīsta teplisko domāšanu, formu uztveri un izdomu.

Atbildēt | Diskusija


džozija

from: [info]josie
date: Feb. 22., 2011 - 09:44 pm
#

jautājums nebija man pašai, bet manam paziņam, kas intersējas. pie tam par ģipsa galvām runājot, neesmu vakarējā, pati esmu vālējusi ka nemetas, bet nu nedomāju, ka arhitektam ir jāprot ideāli (pēc 9 vai 10 baļļu sistēmas) tā ģipša galva uzzīmēt (esmu pati neskaitāmas reizes zīmējusi, bet tāpēc, ka nemāku uz tām 10 ballēm, nenozīmē, ka man zināšasnas par telpu ir mazākas). vienkārši domāju, ka to telpas izpratni un apguvi daudz veiksmīgāk var apgūt arī zīmējot kaut vai cita veida objektus un kādēļ gan nepieiet radošāk tam visam (ārzemju mākslas augstskolās vairs sen nevienam neliek zimēt kaut kādus gipšus, kaut arī māksliniekam bez telpas izpratnes neiztikt). domāju, ka tā ir absolūti vecmodīga pieeja šim jautājumam.

Atbildēt | Iepriekšējais