pajautaa

arhitekta profesija

« previous entry | next entry »
Feb. 22., 2011 | 04:15 pm
posted by: josie in pajautaa

Interesē iespējas šeit LV dabūt arhitekta sertifikārtu. Kur vēl bez rtu to var iegūt? No saviem rtu beigušajiem paziņām, arhitektiem esmu dzirdējusi ne visai labas atsauksmes par šo augstskolu (pasniedzēji vecie buki, saturiski novecojusi utt.). Kādas ir alternatīvas? Vai ir iespējams iegūt papīrīti un galvenais vismaz pamatizglītību šai jomā, izejot kādus kursus, prakses vai tml? Ceru, ka padalīsieties ar savu pieredzi!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {16}

annāputra

from: [info]sivns_sniegaa
date: Feb. 22., 2011 - 06:18 pm
#

lai iegūtu arhitekta prakses sertifikātu nepieciešama augstākā profesionālā izglītība + prakse 3 gadi, tāpēc nav baigi daudz variantu tiem papīrīšiem. Ja vislaik būtu bijusi kāda alternatīva rtu, situācija ar vecajiem bukiem un visu pārējo tur tāda nebūtu. Tad nu lūk beidzot ir arī alternatīva - riseba. jācer, ka ilgtermiņā tas kaut ko mainīs arī rtu.

Atbildēt | Diskusija


džozija

from: [info]josie
date: Feb. 22., 2011 - 06:27 pm
#

pēc komentāriem tur neizklausās pozitīvi, kaut pati programma man šķiet ok (no otras puses, jāpainteresējas par to pasniedzēju stafu), par to ģipša galvas zīmēšanas prasmi gan piekrītu, nafig topošajam arhitektam mācēt zīmēt perfektu ģipša galvu, protams, kaut cik sajēgai par zīmēšanu jābūt, bet tad jau tas eksis varēja būt cita rakstura (kaut šodien tāpat visi 'zīmē' datorā)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


annāputra

from: [info]sivns_sniegaa
date: Feb. 22., 2011 - 06:49 pm
#

es personīgi piederu pie tiem, kas uzskata, ka arhitektam būtu gan jāmāk labi zīmēt. dators tāpat nekad nav sākumposms un ir jābūt zināmai veiklībai, lai to kas ir galvā pārnestu uz papīra. Cita lieta ir tā, ka pēc novērojumiem, ir iespējams labi uzzīmēt to galvu un kapiteli, bet tas īstenībā neparāda zīmēšanas prasmi kopumā. Un tā jau arī ir, ka daudzi gatavojoties iestājeksāmeniem mācās zīmēt galvas un kapiteļus nevis mācās zīmēt vispār. (varu spriest tikai par rtu, par riseba iestājeksāmeniem un sagatavošanas kursiem neko nezinu)

Atbildēt | Iepriekšējais