pajautaa

Grāmatas

« previous entry | next entry »
Dec. 22., 2010 | 02:37 pm
posted by: thegoat in pajautaa

Labdien cienījamie cibiņi, man ir radusies nepieciešamība garajos ziemas vakaros palasīt. Un akurāt gribās kaut ko no sci-fi, bet man ieteiktos darbus latvieši nav ne pārtulkojuši, ne oriģinālvalodā bibliotēkā ielikuši..
Droši, ka te ir kādi grāmattārpi, kas man varētu ieteikt kādu čupiņu ar sci-fi grāmatām, kuras vērts lasīt. Visvairāk pie sirds ietu postapocalyptic lietas :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {26}

dominika

from: [info]dominika
date: Dec. 22., 2010 - 03:26 pm
#

Hohoho, Vilis Lācis un zinātniskā fantastika, tas varētu būt Kaut Kas! Man kā viņa vārdā reiz sauktās skolas kādreizējai audzēknei laikam vajadzētu izlasīt. Es savukārt no latviešiem varu ieteikt Andra Puriņa "Bezrūpīgos ceļotājus" - drusku čīzīgs, tomēr visumā lasāms pašmāju sci-fi darbs iz 80. gadiem par diviem sprauniem jaunēkļiem, kas ceļo laikā.
Padomju laiku "Fantastikas pasaulē" sērijas ir klasika, bet tās jau droši vien esi lasījis/usi. Pirmais, kas iešaujas prātā no latviski izdotā ir Orsona Skota Kārda "Endera spēle" (Ender's Game), pagājušā ziemā lasīju neatraudamās līdz 3 naktī, tā sen nebija gadījies. Pie postapokaliptiskiem darbiem var pieskaitīt arī Mārgaretas Atvudas "Oriksa un Kreiks" un Kormana Makārtija "Ceļš"...bet vai to var par tādu tīru sci-fi dēvēt, nezinu.

Atbildēt | Iepriekšējais