VID

« previous entry | next entry »
Nov. 1., 2010 | 02:37 pm
posted by: valium in pajautaa

Sveiki, Cibiņi!

Par ko es, izbijusi studente, esmu tiesīga saņemt atpakaļ pārmaksātos nodokļus? Esmu izložņājusi vid.gov.lv krustu šķērsu, pilnas skaidrības nav, bet saprotu, ka minimālu daļu no mācību maksas un šo to par medicīnas čekiem varu dabūt atpakaļ, iesniedzot čekus. Ir vēl kaut kas?
Kā arī viena paziņa mācās par valsts naudu 200 lvl apmērā katru gadu, respektīvi, esot tāds likums, ka valsts apmaksā studijas, kursus vai ko citu, cilvēkiem kuri strādā vienalga kādā uzņēmumā noteiktu laika posmu, vienigi jābūt vismaz 25 gadus vecam. Kur tādu informāciju vispār var atrast??

Esmu pilnīgs dunduks, jo pat nezinu, ko esmu tiesīga pieprasīt no valsts atpakaļ, kā arī nezinu, kādas atbalsta programmas vai ko vēl citu piedāvā valsts?

Palteicos jau iepriekš!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {5}

Strēlniece

from: [info]str
date: Nov. 1., 2010 - 02:48 pm
#

tu tagad mācies?
strādā?

Atbildēt | Diskusija


from: [info]valium
date: Nov. 1., 2010 - 02:54 pm
#

strādāju, nemācos. Par mācību čekiem esmu +/- tikusi skaidrībā.. interesē viss pārējais, ko tad es kā godīgs pilsonis varu pieprasīt :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Strēlniece

from: [info]str
date: Nov. 1., 2010 - 03:13 pm
#

nu tad aizmirsti:)
pieprasīt no valsts var tikai to , ko esi maksājusi. ja nav veiktas nekādas iedzīvotāju ienākuma nodokļa iemaksas- nekas tev no valsts nepienākas

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


salty

from: [info]salty
date: Nov. 1., 2010 - 03:42 pm
#

pag, ja tagad cilvēks "strādā, nemācās", tad jau kā reiz, vismaz teorētiski, tiek veiktas iin iemaksas un no valsts pienākas, vismaz par medicīnas čekiem. cits jautājums, vai tad, kad mācījās, tad arī strādāja? bet nu jā, ka konkrētajā gadā nav maksāti nodokļi, tad gan nekas nepienākas.

Atbildēt | Iepriekšējais


salty

from: [info]salty
date: Nov. 1., 2010 - 02:58 pm
#

Nezinu, kāds likums tai tavai paziņai, bet par mācīšanos ir tagad tāda programma "Mūžizglītības pasākumi nodarbinātām personām". Šeku linki: http://www.nva.lv/index.php?cid=2&mid=268&txt=2103&from=5
http://www.nva.lv/index.php?cid=3&mid=312#muzizgl http://www.nva.lv/index.php?cid=2&mid=2&txt=2108&from=5

A par VID - to info jau var gan tajā lapā atrast, ja pacenšas. Par izglītību, medicīnu, zobārstiem, veselības apdrošināšanu, ja pats maksā, par 3. pensiju līmeni un vēl tur kaut ko varēja dabūt atpakaļ kaut kādas naudas. Jāiesniedz gada ienākumu deklerāciju un jānorāda attaisnotie izdevumi. Vienīgais, atpakaļ nevar dabūt vairāk nekā ir nodokļos samaksāts attiecīgajā gadā. T.I., ja nu gadījumā biji netipiskais students, kas tikai krēslus deldē un oficāli neko nepelna visu gadu, tad neko no valsts nedabūsi. http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=396&hl=1

Atbildēt