Pavārība.

« previous entry | next entry »
Jun. 14., 2010 | 01:40 pm
posted by: shvep in pajautaa

Daiļās saimnieces un galantie pavāri !
Ieklabiniet jūsu siera kūku receptes (kā jūs paši cepat), lūdzu !
Un es zinu, ka tās noteikti ir visās pasaules pavārgrāmatās atrodamas, bet man gribas tādas, kuras dzīvi cilvēki ir izmēģinājuši un paši nogaršojuši un visi ēdāji dzīvi pēc tam palikuši.

Paldies jau iepriekš !

UPD - nu man būs :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {17}

ANNA + АИИА

from: [info]nenoteiksme
date: Jun. 14., 2010 - 07:45 pm
#

mēs cepam šitā -->
nepieciešams:
1. kārta.
1-2 paciņas "Selgas" cepumu. var izmantot ij parastos, ij ar iebiezināto pienu, tiramisu un tā tālāk, un tā tālāk. pēc patikas!
120 g sviesta
60 g cukura [šis būtu pēc oriģinālreceptes, bet vispār neliku. šausmīgi saldi sanāk]

2. kārta.
2 Filadelfijas sieri jebšu der arī "Kāruma" svaigais siers, kā arī "Bonjour" bez kaut kādām piedevām.
2 olas
vaniļas cukurs pēc garšas un izjūtas
160 g cukura

3. kārta
240 g skābā krējuma
vaniļas cukurs pēc garšas

Cepšana & gatavošana.

1) visupirms nepieciešams sadrupināt cepumus, tam lieti noder gaļas mašīna. :) tai pannai, kas man bija, lieku pusotru paciņu. kad cepumi samalti, izkausē sviestu un sajauc ar cepumu masu. [pa šo laiku ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem, lai sasilst] Cepamo pannu iesmērē ar sviestu/margarīnu, var arī mannu pakaisīt. pēc tam klāj iekšā cepumu masu. parasti taisu tādu irdenāku - it kā izkaisot pa drupačām, sablietēt īpaši nevajag.
2) liek cepeškrāsnī uz kādām minūtēm 7-10. --> kamēr bišķi sabrūnē.
3) kamēr cepas, drīkst jau sākt taisīt otro kārtu. visas sastāvdaļas sakuļ/sajauc/pēc iespējām. ā, un sieram būtu labi, ja tas nebūtu visu šo laiku stāvējis ledusskapī. jo vairāk istabas temperatūras tam esot, jo labāk.
4) ņem ārā pannu, ļauj tam visam nedaudz atdzist. pēc laika lej virsū otro kārtu un liek cepeškrāsnī tais pašos 180 grādos. oriģinālreceptē gan minēts, ka jācep 20 - 40 minūtes, bet praksē gan tas nedaudz citādāk izskatās. --> kārta nedrīkst būt brūna, jo tad kūka paliek tāda sausa, nav vairs tas. man pietika ar 17, 18 cepšanas minūtēm. šī kārta cepoties uzpūšas.
5) kūku izņem, noliek vēsā vietā, ļauj krāsnij sakarst līdz 215 grādiem.
6) pa šo laiku sameistaro trešo kārtu [arī pagatavojama ar mikseri]. kad masa sajaukta, kūka padzisusi un plīts sakarsusi, lej trešo kārtu un liek iekšā uz kādām desmit minūtēm. āā, un vispār trešajai kārtai var arī nedaudz cukuru pielikt.
7) šai kārtai, ja pareizi atceros, nav īpašu pazīmju, pēc kurām noteikt, vai viss ir sacepies. teorētiski gan tur nav kam nesacepties. :) parasti nedaudz pabakstu ar dakšiņu. ja virskārta pēc tām desmit minūtēm pielīp dakšiņai, tad viss kārtībā.
8) nu ij visa māksla. :)

pirmoreiz cepot diezgan būtiski ir nepārtraukti vaktēt, kas ar kūku notiek, jo pārcept to ir diezgan viegli. ja ir plānā vēl kādureizi cept, iesaku pasekot līdzi laikiem, jo, redzies, katrai plītij tas grafiks tāds individuāls.
nu ja, šķiet, ka vairāk arī nekādu īpašu piezīmju nav. nošaut greizi, domājams, nav iespējams. ;) parasti cepu 27 vai 28 cm diametra pannā.

Atbildēt | Diskusija


VELVET

from: [info]velvet
date: Jun. 14., 2010 - 11:00 pm
#

sakārdinājāt visi!!! tūlīt pat cepsim. pareizs laiks 22.00.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ANNA + АИИА

from: [info]nenoteiksme
date: Jun. 15., 2010 - 12:59 am
#

hohohō, divu stundu novēlotais "uz priekšu!" uzsauciens. ;)

Atbildēt | Iepriekšējais