« previous entry | next entry »
Maijs. 6., 2010 | 10:26 am
posted by: valium in pajautaa

Ko Jūs ieteiktu pagatavot no liellopa gaļas? Negribu ložņāt pa recepšu forumiem un meklēt ka tik kaut ko, jo gaļas daudz un gribās pagatavot pēc iespējas dažādāk un garšīgāk :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {11}

from: [info]shvep
date: Maijs. 6., 2010 - 02:58 pm
#

Cīpslaināko samalt, ar ķiplokiem un pipariem un bišku cietes un olu samaisīt un tad cept tādas kā lielas kotletes. Pasniedzot uzmest uz katras kotletes vienu vienpusēji ceptu olu virsū un lociņus pakaisīt.
Aizdomīgo ne šādu/ne tādu gulašā vai vēl labāk strogonovā. Vai soļankā var savārīt - arī pa ģelu.
Smuko, bez cīpslām un šurpu/turpu ejošām šķiedrām - steikā. Vienā gabalā, uz sākumā lielas uguns un maks. sakarsētas pannas, pēc tam uz lēnākas uguns, kamēr apkārt brūns, bet, kad iedur ar nazi, no vidus sārta sula tek. Un tad tik uz šķīvja. Vot Tev i 5 veidi.
Vēl var ietaisīt konservus, ja gaļas tiešām daudz. Sagriez kā gulašam, apcep, vēl piecep klāt sīpolus, ķiplokus sagrieztus smalki, burkānus kubiņos, tad pasutini katliņā, mazā ūdens daudzumā(ka knapi apņem to visu biezumu), kamēr smuki irst, ja iedur. Tad noņem no uguns, pieliek uz 1l visa tā labuma 2 ēd.k želatīna (jau iepriekš uzbriedināta), sterilizētās burkās iekšā, nopasterizē pusstundu 85 grādos, aizvāko, atdzesē, un ledusskapī kaut gadu stāvēs. Kad nebūs laika uz šmorēšanām, no burkas laukā, uz pannas virsū, krējumu klāt un ēd laizīdamies :)

Atbildēt