pajautaa

« previous entry | next entry »
Feb. 28., 2010 | 03:52 pm
posted by: walkire in pajautaa

Riskēju izklausīties neizglītota, bet...

Jautājums kristiešiem. Kas tad īsti kristiešiem skaitās Dievs? Kas uzklausa lūgšanas, sniedz dievišķo palīdzību, soda par netikumiem utētē? Jēzus Kristus ir tas Dievs? Tēvs ir Dievs? Un kam domāta Trīsvienība, ja Dievs ir viens?

P.S.: visu gūgle atrodamo var aprakstīt kā "dievs ir bezgalīgi lielāks un varenāks par mums, tāpēc mums nevajadzētu brīnīties par to, ka mēs nevaram Viņu līdz galam izprast blā blā blā".

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {46}

from: [info]sick_among_pure
date: Mar. 1., 2010 - 02:35 pm
#

dabiski ielikta tieksme pēc mātišķās dievības, tādēļ arī matriarhāts vienmēr ir bijis stiprāks par patriarhātu... un ja esi pamanījusi .tad bez minētajiem svētā gara, dieva un Jēzus (kurus ļoti neveiklā sarežģītā bet pašai sev pretīmrunājošā formulā mēģina apvienot kristieši/paulīnisti), ļoti daudzi kristieši pielūdz Jaunavu Mariju kā savu galveno pielūgsmes objektu - Kristus māti un principā Dieva sievu (kurai starp citu visās agrīnajās (indiešu, persiešu) četrvienībās piešķirtas maukaqs un incesta izraisītājas īpašības, lai gan to pašu var teikt par tēvu, bet sievišķajai dievībai tas vienmēr bijis izteiktāk). Turklāt vērl ikonas/svētbildes, ko Jēzus kategoriski nosauc par elku pielūgsmi... tagad tas ir (jau daudzus gadsimtus) oficiāls elkdievības pielūgsmes veids ("idolopoklonstvo") visās kristiešu baznīcās.
Tātad vēlreiz... pārsvarā kristieši ir stulbi maziski un neizglītoti cilvēki, bet pat ja izglītoti "neskaitās pieklājīgi iebilst baznīcai, kas taču tikai par labo un tikai par dieviņu:)))", tādēļ katrs iet un baznīcā pielūdz savu elku pēc savām prāta spējām, jeb uz kuru no personām tas vair'[ak dročī (rupji runājot).

Atbildēt