pajautaa

Receptes

« previous entry | next entry »
Nov. 25., 2009 | 10:27 pm
posted by: panacea in pajautaa

Gribēju Jums lūgt padalīties ar 3 receptēm. Vēlams to klasiskajā, tipiski-latviskajā variantā.

1. Krabju salāti. Zinu, ka vajag rīsus, krabju nūjiņas, kukurūzu un svaigu gurķi. Kādās proporcijās, ko likt mērcei (tikai majonēzi vai arī skābo krējumu), kādas garšvielas? Skatījos receptes.lv tur daži liek klāt papriku - likt, nelikt?

2. Dārzeņu zupa: man bērnībā māmuļa vārīja tādu no kartupeļiem, kāpostiem, burkāniem un zaļajiem zirnīšiem un varbūt, ka vēl kaut kā. Vai kāds, lūdzu, varētu ar mani padalīties pilnā receptē ar visiem ingrīdientiem un gatavošanas procedūru?

3. Un tad es arī gribētu soļankas recepti, par kuru man pilnīgi tumša bilde.

Liels Jums visiem paldies un priecīgu Pateicības dienu! ;)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {15}

from: [info]spuldziite
date: Nov. 26., 2009 - 10:17 pm
#

dārzeņu zupai galvenais ir nepārvārīt visus tos dārzēnus, savādāk bēnriem traumu, bet lielajiem vieglas kājas iedzīvos.

es parasti tiasu šādi:
sagriež ripiņās nomizotus kartupeļus un burkānus, pieber katlā ar vārošu sālsūdeni un vāra, kamēr tie pusmīksti (ala al dente). tad pievieno mayas brokoļu rozītes, vienu saspiestu ķiplokdaiviņu, ļauj vēl nedaudz pavārīties. beigās pievieno saldzētos zirnīūs,s malki sarieztu papriku un tomātu šķēlite,s ņemo nost no uguns un ļauj 10min ievilkties kopā ar garšvielām (timiāns, pipari, sāls, krustnagliņa, čilli pulveris). nekādus instantos buljonus klāt ar nelieku, tik garšu samaitā.

vēl var šo pašu taisīt pusi uz pusi ar pienu. vai pievienot sieru beigās, lai ir siera zupa.

Atbildēt