kārtainās mīklas noslēpumi
« previous entry | next entry »
Nov. 17., 2009 | 07:09 pm
posted by: saikne_neochin in pajautaa
labu vakar!
ja nav grūt', es lūgtu pastāstīt feinākās kārtainās mīklas receptūras.
grāmatas un nets pilns, bet nezinu, kam ticēt un pašas atmiņa arī negrib palīdzēt.
ja nav grūt', es lūgtu pastāstīt feinākās kārtainās mīklas receptūras.
grāmatas un nets pilns, bet nezinu, kam ticēt un pašas atmiņa arī negrib palīdzēt.
from: tante
date: Nov. 17., 2009 - 08:03 pm
#
receptūras un gatavošanas tehnoloģiju apraxtīt ir gari...:)
ja gribi ko cept, iepērc saldēto TESHLA mīklu un cep - viņiem sakarīgas mīklas un čakars kudī mazāx kā ar recepšu raxtīšanu vai pašas mīklas gatavošanu.:)
Atbildēt | Diskusija
from: saikne_neochin
date: Nov. 17., 2009 - 08:05 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: tante
date: Nov. 17., 2009 - 08:10 pm
#
bez tam, atkarībā no tā ko riktīgi grib cept, arī mīkla jātaisa tā vai šitā, vai vispār vēl savādāk.:))
labāk nepaslinko un aizej da bodei pēc TESHLAs - no visām pusēm būs ātrāk.:))
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: saikne_neochin
date: Nov. 17., 2009 - 08:42 pm
#
man ir ieaudzināta kaut kāda nepatika pret gatavajām mīklām. gribas smuki visu pašas rociņām.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: tante
date: Nov. 17., 2009 - 08:51 pm
#
tām jau vaik riktīgi trekno mīklui!!!!!
uztaisi sākumam fixvarianta mīklu šamām - saberz (SABERZ!!!!) ar rikām 300 gr miltus ar 50-75 gr mīxta sviesta, piesit klāt ola un atkal saberz, pieber sauja miltu un KĀRTĪGI līdz krampjiem rokās samīci.. nu tur sāls un cukers ar jāieberzē ir kopā sākumperiodā...
satin to mīklas kluci plēvē un ieskapē leskapī uz stunda..
pēc tam to mīkla izņme, izrullē plāni priplāni, saloki 6 kārtās, atkal izrullē, atkal saloki 4 kārtās, atkal izrullē, ieliec pa vidu vēl 50-75 gr mīxta sviesta, pālroki mīklu pāri k`aaploxni, atkal izrullē, pārloki 3 reizes, atkal izrullē, ietin plēvē unh iebāz leskapī uz 1 stunda..
izņme ārā, izrullē, pārloki 4 reizes, izrullē, pārloki 3 reizes, izrullē cepumu biezumā un sagriez 1 cm platās sloxnēs..
apsmērē ar ola, apkaisi ar sāl+ķimene un bāz krāsnī..
bet šitas ir fixais variants.:)))
atkārtoju - ar TESHLa (dzelteno šajā gadījumā) to visu var dabūt gatavu kudī ātrāk.:))
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: saikne_neochin
date: Nov. 17., 2009 - 08:57 pm
#
jēziņu, tu to visu no galvas zini?;)
gatavā mantra!
hmm, es apdomāšos, pārlasīšu vēl reizes daudz, bet domāju, ka riskēšu taisīt pate:)
danke!!
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: tante
date: Nov. 17., 2009 - 08:59 pm
#
es te pati ar sevi pašlaik jau trīs stundas cīnos, lai neietu taisīt mīklu speķa pīrāgiem, jo pīrāgus ta man negribās, a Cept Gribās ....
kau ko Uzcept Gribās, a ēst neko negribās...
nevis dzīve, bet kašmars!.:((((
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: malafemmina
date: Nov. 19., 2009 - 12:40 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: tante
date: Nov. 19., 2009 - 01:28 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: saikne_neochin
date: Nov. 17., 2009 - 08:57 pm
#
un 300gr miltu ir apmēram 2 glāzes, ja?
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: tante
date: Nov. 17., 2009 - 09:01 pm
#
a saberzt ar rokām ir saberzt ar rokām..;) berž ar rokām starp pirxtiem tik ilgi, kamēr miltu masa atkal sausa (salīdzinoši) un gandrīz tikpat smalka kā milti sākumperiodā.:))
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: saikne_neochin
date: Nov. 17., 2009 - 09:05 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: mis_kaste
date: Nov. 17., 2009 - 08:26 pm
#
Atbildēt