pajautaa

« previous entry | next entry »
Nov. 6., 2009 | 04:00 pm
posted by: klemans in pajautaa

Kas ir tā iestāde kurā sūdzas par seksuālu uzmākašanos darba vietā un kas par to pienākas?!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {20}

galvenais hipo

from: [info]daria
date: Nov. 6., 2009 - 05:25 pm
#

Apsītim droši vien :D
Bet principā gadījums attiecas uz viņiem:
2) Tiesībsargs sekmē vienlīdzīgas attieksmes ievērošanu un diskriminācijas novēršanu. Piemēram, skata jautājumus par diskrimināciju uz tautības, dzimuma, vecuma, valodas, reliģiskās pārliecības, sociālās izcelšanās, mantiskā vai veselības stāvokļa pamata, seksuālās orientācijas vai politiskās un citu pārliecību dēļ u.tml. Turklāt, Tiesībsargs var izskatīt sūdzības, ja diskrimināciju vai vienlīdzīgas attieksmes pārkāpumu ir pieļāvušas ne vien valsts institūcijas, bet arī fiziskas vai juridiskas personas.

Gadījumos, kad tiek konstatēts atšķirīgas attieksmes aizlieguma pārkāpums, Tiesībsargam ir tiesības personas vārdā sagatavot pieteikumu un pārstāvēt personu tiesā civillietās.
(http://www.tiesibsargs.lv/lat/tiesibsargs/)
un
Personas aizskaršana (angļu val. – harassment) ir diskriminācijas veids, kad notiek cilvēka pakļaušana tādai no viņa viedokļa nevēlamai rīcībai, kuras mērķis vai rezultāts ir cilvēka cieņas aizskaršana un iebiedējošas, naidīgas, pazemojošas vai aizskarošas vides radīšana. Piemēram, darba kolektīvs aizskaroši attiecas pret homoseksuālu kolēģi vai vīrietis savai kolēģei sistemātiski un detalizēti izsaka komplimentus par viņas sievišķo pievilcību, tādējādi liekot viņai justies neērti.
(http://www.tiesibsargs.lv/lat/diskriminacijas_noversana/diskriminacijas_veidi/)

Atbildēt | Iepriekšējais