begemots

Aug. 31., 2009 | 04:35 pm
No:: begemots

konkrētais canon kits ir gana OK optiski.

bet tas ir atkarīgs no tā, vai esi ar mieru/gribi mainīt objektīvus un orientēties uz pēc iespējas kvalitatīvāku bildi, vai arī sākumā labprāt bildētu ērti ar vienu objektīvu (tā sauktais atvaļinājuma/vacation zoom).

ja es tagad pirktu vēlreiz es iespējams sākumā izietu uz vienu optiski diezgan labu Vacation zoom EF 28-135 IS . Tikai jāņem vērā, ka uz vidējā un lētā gala aparātiem, kam ir mazāka izmēra sensors, reālais "zūms" sanāk lielāks un nevarēs tik platas panorāmas bildēt. Tas, cik zinu, attiecas arī uz Nikon aparātiem -- viss atskaitot dārgo galu, ir ar mazāku sensoru.

Proti, objelktīvu mm cipari ir orientēti uz 35mm sensoriem/filmiņām. Canoniem tādi sensori ir tikai 5D un 1Ds kamerām. Pārējām ir mazāki, kas nozīmē, ka daļa no bildes, kas varētu nākt caur objektīvu, tiek "nogriezta" un ir lielāks zūms, grūtāk nobildēt plašas panorāmas. Nikonam ir precīzi tas pats.

Canonam tas apgriezuma cipars ir 1.6, Nikonam manuprāt dažiem modeļiem vēl lielāks.

Proti, uzliekot 18-55 objektīvu uz 1000d, tu reāli bildēsi "it kā" ar 28-88 mm objektīvu.

Ja iziet uz kvalitatīvākiem stikliem, tad labs varētu būt Sigma 28-70 /2.8 EX DG
vai Sigma 17-70/2.8-4.5.

Vai arī, var nopirkt tiešām par to cenu superīgu Canon EF 50mm/1.8 II objektīvu -- ap Ls80, internetā lētāk. Un tad vēlāk redzēt, ko un kā vajag vēl. Tikai tas nav zūms, tas ir fiksētā attāluma objektīvs, bet lieliska optika par to cenu.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: