pajautaa

Trimmeris zāliena un krūmu pļaušanai.

« previous entry | next entry »
Aug. 2., 2009 | 10:37 pm
posted by: ercha84 in pajautaa

Iesakat lūdzu kādu trimmeri no pieredzes man labāk iegādāt? Nepieciešams gan zāles gan krūmu pļaušanai. Esmu pilnīgs iesācējs tapēc vajag amatieru variantu līdz 150Ls.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {9}

ercha84

from: [info]ercha84
date: Aug. 3., 2009 - 09:47 am
#

Kāds Tev ir modelis?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Mazais meža dīvainītis ar sviesta burku rociņā

from: [info]savaadaisu
date: Aug. 3., 2009 - 10:26 am
#

SB 750 vai kaut kā tā ... točna ciparus neatceros.
A tā esmu apmierināts ar tā spējām. Starp citu baigi daudz kas ir atkarīgs tieši no asmeņiem ko izmanto.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ercha84

from: [info]ercha84
date: Aug. 3., 2009 - 10:39 am
#

Sliecos uz SB 32. 30 kubi. Priekš zāles domāju ir pietiekams, pie tam amatierim. Krūmi gan nav prioritāte, lielāko daļu ar cirvi izmočīšu. Turpmāk krūmi nav paredzētu zemesgabalā, tikai vinreiz izzāģēt un viss. Zāle gan ir nenormāla.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Mazais meža dīvainītis ar sviesta burku rociņā

from: [info]savaadaisu
date: Aug. 3., 2009 - 11:01 am
#

Nu ja zāle nenormāla tur ta riktīgi vajag saprast kas ir un kas nav. Katram zāles veidam savs asmenis. Nu man, piemēram, iekopjot teritoriju bija jātiek galā ar ntos gadus nepļautu kūlu. Ar komplektā nākošo 4 zaru asmeni bija pa īsu un nācās iepirkt 3 zaru asmeni. Pie reizes arī ieteikums tad iegādāties papildu rulli. Dziļā doma - uz viena ruļļa ir kāds 2 mm šņoris normālzālei, bet uz otra kāds 3 mm vai 3,5 mm šņoris tādai nopietnākai zālei. Zin, lai darbi nestāv uz vietas šņori pārtiņot vai gaidot kamēr pirmais šnoris iztērēsies.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ercha84

from: [info]ercha84
date: Aug. 3., 2009 - 09:03 pm
#

Es kā pedants kārtīgi izlasīju instrukciju un sapratu kam tas trīsžuburu asmens vajadzīgs - tādiem tieviem krūmiem līdz 20mm. Tāds komplektā nenāca, bet jānopērk. Paldies par ieteikumu, šņores iepirkšu. Tā kas līdzi nāca ir tizla, nemēgīnāju gan, bet viņa ir pilnīgi apaļa, drošvien slikti griezīs. Līdzi vēl nāca četržuburu asmenis priekš biezākas zāles, jeb pārējam kas nav krūmi. Jāasina, no rūmnīcas nāk neasa.
Tā jau nav ne vainas aparātam, tāds viegliņš, parīt tik tā kārtīgāk patestēšu.
Radās tikai viens jautājums. Pie lieliem apgriezieniem ir tāda stīķējoša skaņa pie griezējripas. Kapēc? Viena doma iešāvās prātā ka kad liku kopā trimmerim galu, sākumā tur jāuzliek tāds kā konusiņš, es viņu biki apeļļoju, Varbūt nevajadzēja....Un varbūt pie lieliem apgriezieniem tur kautkas uz rīņi tagad griežās, bet bija jābūt nofiksētam.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Mazais meža dīvainītis ar sviesta burku rociņā

from: [info]savaadaisu
date: Aug. 5., 2009 - 09:14 am
#

Apaļajai šņorei ar nav ne vainas. Esmu gan pārgājis uz 6stūrīgo. Ir dabījama arī tāda, kā savērpta - tā ir klusāka, bet man nepatīk, jo pie ilgākas strādāšanas tā mēdz ķerties un nenāk ārā no ruļļa.
Par to ripu un strīķēšanos nezināšu teikt. Iespējams, ka katram trimerim tā štelle tur varētu būt savādāka. Nu manējam ir tāds plastmasas ripulis ar ko to asmeni piespiež. Nu un tam plastmasas ripulim ir metāla cilindriņš tajā vietā kur skrūve iet cauri, attiecīgi darbu gaitā tas cilindriņš ir izļurkājies no plastmasas un tas plastmasas ripulis šad tad pavibrē un pagriežas gan. To kompensēju ar citu metāla ripiņu, ko lieku tūlīt aiz asmens, tā ka sanāk, ka asmeni piespiež ar to otro metāla ripuli ne ar plastmasu.
PS: ir vērts kaut kur piefiksēt defaultā asmeņa iekšējā cauruma diametru, jo izrādās tie visiem asmeņiem tie nav vienādi.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ercha84

from: [info]ercha84
date: Aug. 5., 2009 - 01:49 pm
#

Pamēģināšu pielikt ūsas, ar tām vēl nemēģināju, ja nebūs tās dīvainās skaņas tad skaidrs ka disku būšu nepareizi samontējis. Lai nu kā, tikšu galā. Liels paldies par atsaucību!
P.S. Instrukcijā nav rakstīts, bet jāpiefiksē būs, zinu tikai ka 230mm ir maksimums diametrā ko var ielikt. Caurums jāmēra.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ercha84

from: [info]ercha84
date: Aug. 7., 2009 - 10:16 pm
#

Viss ir kārtībā. Vienīgi kāds ir mīnus-josta. Pēc 6h darba karabīne saplīsa, nu tas ir jostai, var nomainīt. Trimmeris labs, priekš mazdārzīņa vairāk kā pietiekoš. Pirmreizējai pļaušanai kāda man tā nezāle ir, it kā pašvaku, bet tas ir tiaki tagad.Turpmā jau augs kas mīkstāks. Ieteiktu tiem kam ir 0,1ha dārziņš. Komplektā esošie griezēk instrumenti ir par švaku, lai grieztu krūmu svajag trīsžubur asmeni. Priekš zāles labāk uztīt četrkantaino auklu. Apaļā ir laba kamēr netrāpi pa kādu koku vai citu svešķermeni. Patēriņš ir tāds: 1l uz 4h - respektīvi divas dienas nokapāju ar 2l. Veikalā brīdināja ka reduktora smēri ir vēlams iegādāt un pielietot, savādāk nak cilvēki ir izkusušām galvām (trimmera), dēļ tā ka ar "sausu" galvu pļāvuši. Var dabūt Brīvības ielā, blakus Somdarim to smēri. Nopirku pēdējo :D Jā, trimmeris Stiga SB 32 D.

Atbildēt | Iepriekšējais