sautējums

« previous entry | next entry »
Jul. 7., 2009 | 05:37 pm
posted by: santech in pajautaa

sveiki
ko bez pamatsastāvdaļām nedrīkst aizmirst pielikt ķeta pīlē gatavojamam dārzeņu-gaļas sautējumam un kur to šovakar labāk pirkt - rimi vai maksimā?
paldies

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {6}

Strēlniece

from: [info]str
date: Jul. 7., 2009 - 05:47 pm
#

pirkt- tirgū, patreiz pat laba cena būs.
gaļu var tak nelikt.
zaļumus - labi daudz

Atbildēt | Diskusija


from: [info]santech
date: Jul. 7., 2009 - 05:50 pm
#

ok-kurš tirgus šovakar vaļā pēc astoņiem?zinu ka tirgū, bet tad ēst uztaisīt man sanāk labi ja vīkendā. ja pērk tirgū. jo nav laika aiziet

Atbildēt | Iepriekšējais


Ervīns

from: [info]freakart
date: Jul. 8., 2009 - 09:51 am
#

varu pateikt labu recepti ja interesē un ir krāsns.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]santech
date: Jul. 8., 2009 - 01:48 pm
#

ar dabas gāzi kurināma cepešplīts. iespējams pat ka normāli darbojas. ja ir tādā jēga taisīt tad labprāt uzklausīšu

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Ervīns

2 - 4 personām

from: [info]freakart
date: Jul. 8., 2009 - 02:12 pm
#

Es daru tā:

1) Izejvielas:

Nav obligāti bet pievienoju:
1-2 paprikas,
1-2 sīpolii,
1/3 puķkāposts


Obligāti:
200-300g vistas filejas vai cūciņas gaļas

paciņa ar saldētiem dārzeņiem (tjip mix kur ir burkāni, brokolis , puķkāposts vopšim kas pašam patīk

3-4 kartupeļi

2 buljona kubiki

vistas garšviela SantaMaria

ķimenes

Siers (ieteicams parmezāna) vai arī Galina Blanca Parzmezāna siera mērce.

How to:
Visas sastāvdaļas sagriež. Lielums pēc izvēles, jo smalkāk griezīsi jo ātrāk būs gatavs. es kartupeļus grižu ripiņās visu pārējo nedaudz lielāku nekā rosolam.

Uz plīts pannā (izmantoju vok pannu) ielejam 0,5l ūdens, iemet kubiciņus un uzvāram, nogriežam uguni mazāku un liekam iekšā gaļu (pirms tam viņu var apviļāt vistas garšvielās uz 10-15 minūtēm), sagrieztus, mizotus kartupeļus, pēc dažām minūtēm liekam klāt puķkāpotu, vēlāk sīpolus ar papriku (tas kas ātrāk gatavs to liekam vēlāk lai nesanāk putra). Pēdējos ieliekam saldētos dārzeņus un vēl kādu mirklīti pasautējam. Vados vienmēr pēc kartupeļiem vai puķkāposta, kad sāk jukt putrā značit jau par daudz.

Visu padarīšanu nokāšam, ideāli būtu atstāt biki notecēties lai sautējums nav par mitru (citi teiks ka tur viss labumiņš man savukārt patīk šādi). Ņemu stikla trauku krāsnīm, jeb ko citu kas ir paredzēts cepeškrāsnij un ir dziļš. Kārtojam dārzeņus vienā kārtā, tad ieliekam sieru un paberam ķimenes, kārto nākošo un atkal siers ar ķimenēm. Pašu augšu ar sieru neapber, to darīs vēlāk.

Cik daudz kārtas atkarīgs no tevis. Cepj krāsnī 200 grādos 15 minūtes, izņem pārber pēdējo kārtu ar sieru un ieliek vēl uz 5 min.

Augšiņa būs forši kraukšķīga a vidus gardumgards. Šādu štelli ēdam vismaz 2 reizes nedēļā, jo sanāk ļoti lēti un garšīgi.

XS variants
Saldētie dārzeņi 60-80 sant.
Kartupeļi kapeikas
Vistas fileja vai vienalga kas ir pa rokai ~1 ls
Mērce 0,40Ls + 200gr piens 0,30Ls

2,50ls un pietiek vēl ko ēst nākamjā dienā 2 personām.

Bon apetite



Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Re: 2 - 4 personām

from: [info]santech
date: Jul. 8., 2009 - 02:37 pm
#

thnxz
vīkendā pamēģinās
redzēs kas ar cepeškrāsni sanāks - nau ne jausmas cik tādai tur var būt grādu. un redzēs kas ar to garoziņu sanāks, jo man tas pods tāds padziļš.

Atbildēt | Iepriekšējais