pajautaa

Jánju siers

« previous entry | next entry »
Jun. 19., 2009 | 10:33 am
posted by: casiopea in pajautaa

Tuvojas mani pirmie jaanji sveshumaa un protams arii man naak virsuu siera taisiishanas trakums.
probléma- kefirs nav, visi pieejamie pieni ir uz laases shnites.

ka lai uztaisa sieru ja nav piena dabiigaa vai keffiira? ir iespeeja dabut bezcukura jogurtu un balto sieru, tádu kaa kalcineeto balto sieru...

kadas idejas ka izmantojot ierobezotus piena produktus tikt pie siera?
no kuriem shiem produktiem nez vareetu sanaakt biezpiens?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {15}

Ilse Kahrklis

from: [info]ld
date: Jun. 19., 2009 - 03:28 pm
#

piens jāsaraudzē. kad sarūdzis, tad jākarsē līdz metas kunkuļos. nokāš un ir sanācis biezpiens. karstajai masai klāt olas, ķimenes, sāli, sviestu, vēl nedaudz pakarsē, tad tin marlē, izspiež lieko šķidrumu un tad noslogo.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


skuka

from: [info]skuka
date: Jun. 19., 2009 - 03:34 pm
#

hmmm, gandrīz visās receptēs, ko atradu internetā, ir citādi: ņem svaigu pienu, sasilda uz mazas uguns, kad sasilis (bet nedrīkst mest burbuli), tad liek klāt biezpienu, maisa, biezpiens savelk pienu, kad viss kunkuļos un sūkalās, tad nokāš, liek izkausētā sviestā, maisa, pievieno tās olas ar ķimenēm, u.t.t, u.t.t.
Galvenā atšķirība, ka netaisa no tīra piena, bet piena un biezpiena. Tā varbūt arī vairāk sanāk. No piena esmu taisījusi biezpienu zīdainim, tur jau no litra knapi saujiņa.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Ilse Kahrklis

from: [info]ld
date: Jun. 19., 2009 - 03:43 pm
#

"No piena esmu taisījusi biezpienu zīdainim, tur jau no litra knapi saujiņa." jā, tā tas ir. un tad arī loģisks ir secinājums kāpēc receptes iesaka no piena un biezpiena taisīt. tā kā mums bija govs, tad mums nebija aktuāli pirkt atsevišķi biezpienu.

reku vēl dažas receptes :)
http://www.tvnet.lv/women/article.php?id=4842752

Atbildēt | Iepriekšējais