Ziedēšanas laiks no jūlija līdz augustam. Alus pagatavošanai izaudzē tikai sieviešu dzimtas augus, kuru ziedkopām ir jābūt neapaugļotām. Ziediņi ir savākti olveidīgajās vārpās, kuras izaug augļkopēs, kuras sauc par “čiekuriem”. Apiņu čiekuriem ir jābūt lieliem, tumši dzelteniem, tiem ir jābūt asam pikantam aromātam. Saberžot tos ar pirkstiem, parādās milti – lupulīns, kurā ir koncentrētas rūgtas vielas – svarīgāka apiņu daļa. Apiņu čiekurus izžāvē zem nojumes.
from: affair
date: Jun. 9., 2009 - 05:44 pm
#
es, ja godīgi, nezinu apiņu ražas ienākšanās detaļas :)
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: amanita
date: Jun. 9., 2009 - 05:47 pm
#
un ko nozīmē - gana izauguši? viņi tak ir tādi kā mežvīns - liels vīteņaugs. ;)
Atbildēt | Iepriekšējais
from: goddes
date: Jun. 9., 2009 - 05:50 pm
#
Alus pagatavošanai izaudzē tikai sieviešu dzimtas augus, kuru ziedkopām ir jābūt neapaugļotām. Ziediņi ir savākti olveidīgajās vārpās, kuras izaug augļkopēs, kuras sauc par “čiekuriem”. Apiņu čiekuriem ir jābūt lieliem, tumši dzelteniem, tiem ir jābūt asam pikantam aromātam. Saberžot tos ar pirkstiem, parādās milti – lupulīns, kurā ir koncentrētas rūgtas vielas – svarīgāka apiņu daļa. Apiņu čiekurus izžāvē zem nojumes.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: goddes
date: Jun. 9., 2009 - 05:53 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: izkapts
date: Jun. 10., 2009 - 01:26 am
#
Dzēriens no jaunavu asinīm... Mmmm... :)
Atbildēt | Iepriekšējais
from: le_minga
date: Jun. 9., 2009 - 06:49 pm
#
http://www.latvijasdaba.lv/2/view_0_des
Atbildēt | Iepriekšējais