pajautaa

LV-LT-PL-SK

« previous entry | next entry »
Jun. 1., 2009 | 08:07 pm
posted by: duuduupiipii in pajautaa

Jābrauc cauri Lietuvai, Polijai, Slovākijai. Lietuvā, cik man zināms, nav maksas ceļi, bet PL, SK ir. Kādam varbūt pieredze, kur jāmaksā par tiem ceļiem, vai kur var nopirkt tās vajadzīgās kartiņas, vai kas tur vispār jādara?
Bet vēlams nevis "es braucu pirms 5 gadiem...", bet kaut kad nesen, jo Polijā no 01.01.2009. tur kaut kas mainījies, cik es sapratu no savas googlēšanas. Bet es īsti nesapratu, kur jāpērk tie pričendāļi ceļu apmaksāšanai.
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {6}

tas neizlasāmais jūzerneims

from: [info]bax55hqy8dlb
date: Jun. 1., 2009 - 09:08 pm
#

ja neviens cits neatbild ar "es tikko braucu, es zinu", tad varu pateikt, ka pie robežām benzīntankos tās atļaujas braukt pa maksas ceļiem var iepirkt. un arī tankštellēs pie pašiem maksas ceļiem. bet nu tad tā, viena tante teica variants, pats ar auto vairs nebraucu ārpus valsts, lidmašīnas ir lētākas.

Atbildēt


from: [info]1234
date: Jun. 1., 2009 - 09:09 pm
#

Polijā vienīgais maksas ceļš ir A2 (Eiropas apzīmējums E30), sākas no Lodz pilsētas un ved taisni uz rietumiem. Aprīlī braucot redzēju, ka tur var samaksāt arī skaidrā naudā pie lodziņa.
Bet ja braucat no Polijas pa taisno uz Slovākiju, tad jums tas ceļš vispār nav jāizmanto.
Par Slovākiju nezinu, bet autobraucēju kartēs autobāņi ir īpaši atzīmēti, un vienmēr ir iespēja norēķināties skaidrā naudā.

Atbildēt


Nise

from: [info]bessa
date: Jun. 1., 2009 - 09:42 pm
#

pirms katra maksas celja ir briidinaajums, ka tas ir maksas, un iespeeja paardomaat un nogriezties, ja neesi paardomaajis, tad laid vien virsuu un nesamaksaajis nost netiksi, kaa celjsh beidzas, jaabrauc cauri caurlaidei, kas arii attieciigi no tevis iekasees naudinjas, bet, ja jaabrauc Polijaa, labaak izmainiit naudu zlotos, jo maksaajot Eiro, vinjiem ir liels kurss, kautkaa taa....

Atbildēt | Diskusija


Aizliegts Viljams

from: [info]aizliegts_v
date: Jun. 2., 2009 - 12:52 pm
#

Tā ir tikai Polijā, Slovākijā jāmaksā pirms uzbraukšanas uz maksas ceļa, citādi var nākties maksāt sodu, pie tam pamatīgu.

Atbildēt | Iepriekšējais


Aizliegts Viljams

from: [info]aizliegts_v
date: Jun. 2., 2009 - 12:57 pm
#

Polijā otra autostrāde ir starp Katovici un Krakovu, pa kuru laikam arī Tev nebūs jābrauc, bet vari te apskatīties http://www.autostrada-a4.pl/index.php?gid=45

Atbildēt | Iepriekšējais


Aizliegts Viljams

from: [info]aizliegts_v
date: Jun. 2., 2009 - 12:32 pm
#

Kā jau iepriekš pareizi teica, Tev tikai Slovākijā būs maksas ceļi, g.k. autostrādes. Pie tam, vienmēr var atrast apvedceļus, vienīgi tie iet caur apdzīvotām vietām, attiecīgi ātruma ierobežojumi, ceļi šauri, līkumoti utt.
Braukšanai pa maksas ceļiem pie robežas vai pirms uzbraukšanas uz autostrādes benzīntankā jānopērk uzlīme (vinjete), vieglajai mašīnai maksā 4,90 EUR uz nedēļu, un jāielīmē priekšlogā kā uz uzlīmes parādīts.
Sīkāk te http://www.ndsas.sk/?lang=en

Atbildēt