pajautaa

muļķīgs jautājums.

« previous entry | next entry »
Maijs. 16., 2009 | 02:12 pm
posted by: _alex in pajautaa

Ir tā, ka cilvēks (kuram brilles ir jālieto ikdienā) bez brillēm redz tāpat, kā es ar tām pašām brillēm, pieņemot, ka man redze ir ideāla?
Vnk gribu iztēloties kā tas ir - slikti redzēt un kad uzliek brilles - redz labāk.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {5}

from: [info]susure
date: Maijs. 16., 2009 - 02:21 pm
#

Nē.
1. nav teikts, ka viņa redze ir ideāla ar brillēm. Es ar tām pašām brillēm redzu sliktāk nekā mans draugs bez brillēm ar ideālo redzi.

2. neatceros no fizikas, bet brilles ir ... (izliekta vai ieliekta) lēca, kas maina fokusu, lai cilvēks varētu labāk redzēt tuvumā vai tālumā.
Un man liekas, ka tad tu kļūtu tālredzīgs, bet neredzētu tuvumā. Laikam.

anyway- http://www.howstuffworks.com/lens.htm

Atbildēt | Diskusija


Dūda

from: [info]zhagata
date: Maijs. 16., 2009 - 02:52 pm
#

Man ar ir tā kā tev pirmajā punktā (kaut redze tika -2.5).

Atbildēt | Iepriekšējais


Krist

from: [info]coda
date: Maijs. 16., 2009 - 04:51 pm
#

√ot šitais jautājums interesē arī mani. man pat bail, ka piebaidīšu sev sliktu redzi, vislaik domājot, kā tas varētu būt - redzēt slikti.
bet man šķiet, ka man ir bijis tā, ka es tikko pamodusies mēģinu kaut ko lasīt un nespēju sakoncenrēt skatienu. varbūt tā tas izskatās..

Atbildēt


suspends

from: [info]suspends
date: Maijs. 17., 2009 - 12:13 pm
#

nez kaa lai pasaka :) es ar it kaa es redzu labi, bet pamostoties no riita, dazhreiz gadaas taads fenomens - aizmiegot uz veedera un ja esmu pabaazis roku zem galvas , no riita taa viena acs, uz kuras biju atspiedis roku, raada "out of focus" - viss miglaa. Efects gan paariet peec kaadaam 10-15 min.
Veel esmu noveerojis gljuku, ka naktii pamostoties un pusmiegaa paskatoties uz galda radiopulksteni, kura digitaalie cipari by default ir zalji, man tad vinji raadaas peleekaa kraasaa, tjipa laikam iestaajies daltonisms :D (peec acs uzbuuves laikam bij taa, ka minimaala apgaismojuma gadiijumaa acii shancee citas gaismas uztveres trubinjas, un taas tik speej reproduceet grayscale bildi)

Atbildēt


from: [info]diana
date: Maijs. 17., 2009 - 07:00 pm
#

Protams, ka ne. Ir pilnīgi otrādi. Ja cilvēkam ir tuvredzība, piemēram, -4,5, tad uzliekot brilles, viņš redzēs labāk (bet gandrīz noteikti ne ideāli, jo ārsti parasti brilles izraksta mazliet vājākas, nekā ideāli būtu vajadzīgs), savukārt Tu, uzliekot šīs pašas brilles, redzēsi ar +4,5 dioptrijām.

Atbildēt