Ģimenes locekļa nāve

« previous entry | next entry »
Apr. 2., 2009 | 01:43 pm
posted by: ceezija_stienis in pajautaa

Ja man nomirst ģimenes loceklis, bet man ļoti nepatīk bēres, vai drīkst atļauties tās vienkārši nerīkot? Nu, tipa, es negribu nekādu izvadīšanas ceremoniju, kur runā mācītājs un sanākuši skumji radu bari, bet tikai, teiksim, lai krematorijas darbinieki kremē ķermeni un kapu darbinieki aprok urniņu bez skatītājiem.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {38}

klasika

from: [info]klasika
date: Apr. 5., 2009 - 01:07 am
#

Cik muļķīgi no vairāku augstāk savu viedokli izteikušo cibiņu puses ieteikt rīkot kārtīgas bēres, izvadīšanas ceremonijas un atvadīšanās, lai pēdējo reizi paskatītos uz apbedāmo, ja jautājuma autors grib kremēt aizgājušo.
Turklāt tie radi, kas varētu ierasties, ja bēres tomēr rīkotu ar urniņu uzmanības centrā, nebūtu jāmeklē arhīvos un jāsūta ierakstītas vēstules (mazliet pārspīlējot), tuvākie radi to zinātu tāpat kā jautājuma autors.
Tā kā, ja Tu uzskati, ka aizgājējs nebūtu gribējis vai nav kādreiz izteicis vēlmi šādu ceremoniju rīkot, kā arī Tu kā tuvākais rads uzskati, ka šādi ir pareizāk, neviens to neaizliedz. Domājams, ka te nav runa par cieņu pret aizgājēju vai atvadīšanos no cilvēka, jo cieņa neizkūp līdz ar nāvi un atvadīties var arī, neskatoties uz mirušu cilvēku, bet gan par to, kā pret tavu lēmumu izturēsies citi cilvēki.

Atbildēt