pajautaa

« previous entry | next entry »
Apr. 11., 2005 | 08:23 pm
posted by: flitta in pajautaa

Kā radās rašanās? Zinu, ka jautājums izklausās padebīls, bet ja tā "pa riktīgam" aidomājas, tad tāds jautājums rodas... (Vēl dažreiz domas spiež aizdomāties par to cik galu galā visums ir bezgalīgs un kā rodas (un kas aiz tiem atrodas) melnie caurumi...

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {6}

from: [info]kitichka
date: Apr. 11., 2005 - 09:12 pm
#

Rashanaas bija. taapeec jau taa ir rashanaas
par melnajiem caurumiem - kad buusi tajos ieluukojusies, paraadiisi? ;) un, ja es buushu pirmaa, tev noteikti uzburshu priekshaa skatu caur tiem uz pasauli :)

Atbildēt | Diskusija


flitta

from: [info]flitta
date: Apr. 12., 2005 - 01:36 pm
#

mhm, tas laikam tik varbuut naakamajaa dziivee....

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]andzha
date: Apr. 12., 2005 - 01:29 am
#

Neviens nezin, kā radās rašanās. Termins "bezgalīgs" nozīmē to, ka nav iespējams noteikt tā izmērus, t.i. visums vnk ir bezgalīgs.
Par melnajiem cauriem runāt ir vienkāršāk - melnie caurumi rodas neitronzvaigznēm sasniedzot kritisko masu, t.i. kad gravitācija neļauj fotonam izrauties no tām. Aiz melnajiem caurumiem rodas tas pats, kas pirms viņiem - dažādi astronomiskie objekti. Īstenība, melnais caurums ir bijusī zvaigzne, kas izmainījusi savas fizikālās īpašības. Un, tā pat kā zvaigzne, melnais caurums ir galīgs objekts.

P.S. Galaktikai, kurā atrodas arī Saules sistēma, t.i. Piena ceļam, tā pat kā lielākajai daļai galaktiku (visām?), pa vidu griežas savs melnais caurms. Supermasīvs melnais caurums. Vot. :)

Atbildēt | Diskusija


flitta

from: [info]flitta
date: Apr. 12., 2005 - 01:36 pm
#

Man atkal kaut kāda apstākļu sakritība (varbuut nesakritiiba) ir izraisiijusi tādu kā "ainu" galvaa, ka visums na nemaz tik bezgaliiigs. Tam apkart ir taada kaa membraana, avalks, un visas galaktikas utt ir tikai taa "iekšas". Kaut kur dzirdeeju, ka taada teorija arii9 ir...vai cilveeks visumsm ir devis taadu "bezizmeeru" tikai taapee, ka nezin kur tas beidzas? Nu jaaa... ja jau evar pieradiit ka vinjs ir galiigs... tad atliek tikai bezgaliiba... bet tas izraisa shaubas... Ir jauatklaatii visaadi tur caurumi, caur kuriem izejot viss paarveershas mazaakaas daljinjaas nekaa mateerija - nu tjip antimateerija.... nu patiik man shitaadas teemas... aapaac....

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]andzha
date: Apr. 12., 2005 - 01:46 pm
#

Cilvēks ir izdomājis, ka Visumam apkārt ir membrāna tādēļ, ka pats nav bezgalīgs. Un galīgai lietai neizprast bezgalību.
Antimatērija ir nevis mazāka, bet gan pretēja matērijai. Abgalvojums, ka kaut kas ir mazāks par matēriju ir absurds, jo pilnīgi jebkas ir matērija.
Tie "visādi caurumi" visdrīzāk ir "worm holes" - teorētiski fizikāli modeļi, kas mēģina izskaidrot, kas varētu notikt starp diviem rotējošiem melnajiem caurumiem. Sīkāk skaidrot nav vērts, jo pieļauju, ka Tu to nespēsi izprast nepietiekamo zināšanu dēļ.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


flitta

from: [info]flitta
date: Apr. 12., 2005 - 08:29 pm
#

hmm.. par tiem diviem roteejoshiem caurumiem vakar pa tv veelu veelu nakti skatiijos kaadu paarraidi (jau otro reizi to pashu). Labprāt dzirdētu Tavai domai turpinājumu, saprotu, ka iespeejams neesmu tik gudra lai to sapratu, bet man patiik klausiities gudros cilveekos... hmm, bet varbuut cilveeks neveelas atziit savu bezspeeciibu visuma "robezjas" sasniegshanai un taapeec droshi apgalvo, ka tas tas nav galiigs un punkc?

Atbildēt | Iepriekšējais