pajautaa

Norvēģija, ekonomiskā klase

« previous entry | next entry »
Mar. 6., 2009 | 11:40 pm
posted by: zebra in pajautaa

Vai kāds var ieteikt maršrutu, transporta risinājums vai kādas citas noderīgas detaļas, ja būtu vēlme vasarā ar ierobežotiem līdzekļiem apskatīt tipiskāko no Norvēģijas? Ceļojums tā 3-7 dienas, ir vēlme aizbraukt ar mammu uz viņas sapņu zemi, apskatīt kalnus, fjordus ;) Kas ir pats iespaidīgākais?
Zinu, ka diezgan ērti un populāri ir varianti aizlidot un tad īrēt mašīnu, braukt kur pašiem tīk. Šajā gadījumā tas nebūtu īsti lāgā, jo man braukšanas pieredzes ir dikti maz un svešā zemē negribas sev radīt liekas problēmas. Toties nav problēmu pastrādāt pie plānošanas, sabiedrisko transportu noskaidrošanas, naktmītņu rezervācijas un tādā garā! ;)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {3}

_alex

from: [info]_alex
date: Mar. 7., 2009 - 11:16 am
#

Norvēģijā ar sabtr. būs diezgan švaki, sevišķi ja vēlies apskatīt skaistākās vietas :/

Labāk iesaku tomēr īrēt auto, var dabūt par diezgan mazām naudiņām + ārpus pilsētas satiksme ir ļooooti minimāla, ceļi un ceļazīmes saprotamas + paķer GPS, tad ļooooti ātri visu apskatīt nepavados n-tās stundas gaidot autobusu, jo tie tur iet samērā reti (starppilsētu).

Atbildēt


masha_nje_vasha

from: [info]masha_nje_vasha
date: Mar. 7., 2009 - 07:31 pm
#

neiesaku braukt bez mašīnas.
esmu bijusi Norvēģijā tikai divās pilsētās, kas nebija nekas interesants, manuprāt, jo viss labākais ir skatāms ārpus tām.
no citu pieredzes varu teikt, ka lētākais ir lidot, maksājot kādus 20 ls uz oslo, īrēt mašīnu, izbraukt kādu maršrutu, paliekot teltīs un piekraujot mašīnai pilnu bagažnieku ar ēdienu, kurš nav jāpērk pa ceļam. tad tikt līdz piem Bergenai, un lidot atpakaļ vēl pa 20 ls.
par starppilsētu autobusiem neko nezinu, bet pat pilsētā no nomales līdz centram aizbraukt maksā kādi 5ls.

ja tik un tā negribas ar mašīnu braukt, tad varbūt ir vērts izskatīt variantu braukt grupā ar autobusu caur tūrisma firmu. citas iespējas man prātā nenāk.

Atbildēt


Zebra

from: [info]zebra
date: Mar. 8., 2009 - 10:28 pm
#

Paldies!

Atbildēt