Kā izstāties no Romas katoļu baznīcas?

« previous entry | next entry »
Feb. 11., 2009 | 03:48 pm
posted by: purvainais in pajautaa

Bērnībā dažādu pa lielai daļai no manis neatkarīgu apstākļu dēļ tiku kristīts un iesvētīts Romas katoļu baznīcā. Ja pareizi saprotu lietas, tad tas nozīmē, ka tādējādi esmu iekļauts Romas katoļu baznīcas dalībnieku sastāvā.

Tagad, kad esmu pieaudzis un saprotu lietas, vēlos formāli pārtraukt jebkādas attiecības un saistības ar baznīcu.

Vai kāds no klātesošajiem var man pastāstīt, kāda ir pareizā procedūra, lai izstātos no Romas katoļu baznīcas?

P.S. Jokotājiem: bezjēdzīgie komentāri tiks dzēsti.

P.P.S. Tas laikam ir būtiski: es vēlos pārtraukt attiecības ne tikai ar Romas katoļu baznīcu, bet ar visu kristietību kā tādu.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {12}

Šitais gan nav par katoļiem, bet tomēr:

from: [info]digna
date: Feb. 11., 2009 - 04:44 pm
#

Izstāšanās. Ja draudzes loceklis grib izstāties, viņš par to paziņo rakstiski draudzes mācītājam vai viņa vietas izpildītājam. Jautājums ir pārrunājams draudzes padomē. Padome pieņem atbilstošu lēmumu.

Izslēgšana (svītrošana no saraksta). Ja draudzes loceklis neņem aktīvu līdzdalību draudzes dzīvē - ilgstoši nepiedalās draudzes dievkalpojumos bez attaisnojošiem iemesliem (komandējuma, slimības, ilgstoša atrašanās ārzemēs), vai viņa dzīve neatbilst Bībeles morāles normām, izplata draudzē mācību, kas nav Vasarsvētku draudzes mācība, tad par viņa palikšanu draudzē lemj draudzes padome. Draudzes padomes lēmums var tikt pārsūdzēts draudzes pilnsapulcē.

Atbildēt | Diskusija


Re: Šitais gan nav par katoļiem, bet tomēr:

from: [info]digna
date: Feb. 11., 2009 - 04:47 pm
#

Spriežot pēc vēl kaut kādiem internetu rakstiem, Tu skaities draudzes loceklis tai katoļu baznīcā, līdz oficiāli no tās izstājies. Domāju, Tev tiešām jādosas uz baznīcu, kurā esi krustīts un tad tur jādarās pēc apstākļiem.

Atbildēt | Iepriekšējais