pajautaa

darbs ārzemēs?

« previous entry | next entry »
Dec. 22., 2008 | 02:36 pm
posted by: samantta in pajautaa

Cik reāli ir pašam uz savu iniciatīvu dabūt darbu ārzemēs? (un reālu darbu, nevis augļu vācējs utml.) Nu tā, ja nav "galu". Neejot caur visādām darbā iekārtošanas firmām (jo izskatās, ka tur viena vienīga krāpšana notiek).
Varbūt kādam ir izdevies, gribētos tīri pieredzi dzirdēt.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {33}

from: [info]rakstnieks_nr1
date: Dec. 22., 2008 - 04:36 pm
#

Varu padalīties ar savu pieredzi - UK atradu pasniedzēja darbu pats, caur internetiem, tur pārsvarā katrai lielākai kompānijai mājas lapā fīča pieteikties darbā. Protams, var arī atbildēt uz sludinājumiem, bet pieredze rāda, ka tur, salīdzinot ar LV, iesūtīto CV skaits ir vājprātā liels un to ir vērts darīt tad, ja jau atrodies UK un točna zini, ka ir kādas priekšrocības.
Bet agrāk darbu Dubaijā atradu caur vietējā kantora palīdzību - tiesa gan, par tādu pakalpojumu ir jāsamaksā, turklāt jāskatās, lai kantoris tiešām respektabls - cik zinu, tādu nopietnu iestāžu, kas piedāvā arī ko vairāk par mandarīnu vākšanu, ir ne vairāk kā piecas. Arī process uzreiz ir daudz garāks un ilgāks - jāgaida, kad kompānijas pārstāvji ieradīsies uz reģionālām intervijām un tml. Tomēr bez tās firmas pašam tādā eksotiskā vietā iekārtoties būtu bijis nereāli.
Vienvārdsakot, ja doma ir par UK - noteikti tikai pašam. Ideālākajā gadījumā, jau esot tur uz vietas. Uz šeit iegūto izglītību gan nevajdzētu daudz cerēt, jo tur darbojas stingri noteikta un labi izstrādāta vietējā NVQ kvalifikācijas sistēma. To iegūt gan uz vietas darba procesā piedāvās katra normāla darba vieta.
Bet ja mērķē uz eksotiku, tad to gan var un drošības nolūkos arī vajadzētu tikai caur kādu kantori.

Atbildēt | Diskusija


Meistars

from: [info]slepkava
date: Dec. 22., 2008 - 05:02 pm
#

kas par vietējo kantori?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]rakstnieks_nr1
date: Dec. 22., 2008 - 05:13 pm
#

Manā gadījumā tas bija SIDC

Atbildēt | Iepriekšējais