pajautaa

Kā ir ar likumiem?

« previous entry | next entry »
Nov. 9., 2008 | 11:00 pm
posted by: gwendolina in pajautaa

Situācija šāda: draugs nopircis meitenei mašīnu, mašīna reģistrēta uz meitenes vārda. Tagad izšķiras, atslēgas un tehniskā pase ir pie puiša, meitene apsūdz puisi zādzībā. Vai ir reāli, ka puisim draud kaut kāda veida sods, ja meitene sniedz policijā iesniegumu par zādzību? Respektīvi, vai var iznākt tā, ka pierāda, ka puisis mašīnu nozadzis?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {23}

jff

from: [info]jff
date: Nov. 10., 2008 - 01:04 am
#

Ne visai gribas piekrist te teiktajam. Lūk, šāda iemesla pēc: Iedomāsimies, puisis nopircis meitenei klavieres (t.i., jebkuru padārgu mantu, kurai nav tehniskās pases). Un puisim ir pirkuma kvīts. Neticu, ka juridiski klavieres _viennozīmīgi_ pieder meitenei.

Un mašīnas gadījumā no juridiskā aspekta neko nedrīkstētu mainīt tas fakts, ka mašīna ir priekšmets ar tehnisko pasi.

T.i., manuprāt ar lieciniekiem tur var daudz ko risināt. Cita lieta, ka meitene noteikti var dabūt lieciniekus, kuri liecina pretējo :D

Atbildēt | Diskusija


from: anonīmiķis
date: Nov. 10., 2008 - 09:30 am
#

Ja ir noformēts dāvinājums, tad dāvinājumu var atsaukt juridiski, bet tajā mirklī pie notāra ir jāparāda dāvinājuma papīri.
Pēc situācijas izklausās tā, ka meitenei ir 100% tiesības uz auto. Ja puisis grib viņš var cīnīties dabūt atpakaļ auto, bet tas var iziet līdz 10 gadiem.

Atbildēt | Iepriekšējais


zhuu

from: [info]rikella
date: Nov. 11., 2008 - 02:26 am
#

uzdāvināšana ir atsavināšana. īpašuma tiesības pāriet otrai personai! protams puisis var apgalvot, ka neko nav dāvinājis. tad būs pierādīšanas jautājums - līgumi, čeki, kvītis u.c. papīri, liecinieki utt.

Atbildēt | Iepriekšējais