pajautaa

VID ...

« previous entry | next entry »
Okt. 25., 2008 | 02:13 pm
posted by: unima in pajautaa

Hi!

beidzot tas skāris arī mani :)
VID atsūtīja man vēstuli, ka nēsmu iesniedzis gada ienākumu deklarāciju par 2007 gadu. 10mit dienu laikā man tur jāierodas uz paklāja.
muļķīga sajūta, jo pilnīgi neko no tā nerubīju. saņemu savu mazo aldziņu un no tās, uzņēmums godīgi maksā par mani nodokļus. bet kā es saprotu te ir runa par ko citu, proti - 2007 gadā esmu guvis neapliekamos ienākumus, kuri pārsniedz 20. panta 1. punktā minēto apmēru 2400 Ls. vai ir kāda iespēja man uzzināt kas tie par ienākumiem un galvenais, uz ko man būt gatavam turp dodoties. it kā jau jūtos droši jo vienīgais pārkāpums, ka nezināju to, ka līdz šī gada 1. aprīlim bija jāiesniedz deklarācija ... protams, sodi par to ir bargi, bet ceru, ka neuzskatīs mani par noziedznieku un bargi nesodīs.
vai variet mani nomierinaat, vai tieshi otraadi - sabiedeet? :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {7}

Nepabeigtā dienasgrāmata

from: [info]dienasgramata
date: Okt. 25., 2008 - 04:45 pm
#

man kaut kas līdzīgs bija pirms gadiem pieciem. vid man paziņoja, ka es esot saņēmis žūksni no firmas, par kuru pirmoreiz dzirdēju. meklējot rūpīgāk sapratu, ka tai firmai ir kāds sakars ar tiem, kas pārpirka māju, kurā es biju īrējis dzīvokli un pirms gada pārcēlies citur sakarā ar renovāciju. citiem vārdiem sakot, šie bija atskaitījušies, ka samaksājuši man izvākšanās kompensāciju, lai gan neko tādu es nebiju saņēmis. uzrakstīju iesniegumu, kurā noliedzu minētās summas saņemšanu. pāris mēnešus mēģināju noskaidrot, kādi ir izmeklēšanas rezultāti. VID tā arī neko nenoskaidroja, bet mani arī turpmāk lika mierā.

Atbildēt


from: [info]merkela
date: Okt. 25., 2008 - 06:42 pm
#

ja VID norada uz neapliekamo ienakumu, tad nekas nopietns nav gaidams

Atbildēt | Diskusija


unima

from: [info]unima
date: Okt. 26., 2008 - 11:40 am
#

jaa, boldaa izcelts - neapliekamos ienaakumus ... :)
nu tad jau varu guleet mieriigi :) cerams buus labi.

Atbildēt | Iepriekšējais


semiole

from: [info]semiole
date: Okt. 25., 2008 - 08:47 pm
#

vai tik gadienā kaut kad nav pirkts auto līzingā?:) Man tieši auto dēļ bija jāiet.

Atbildēt | Diskusija


unima

from: [info]unima
date: Okt. 26., 2008 - 11:38 am
#

jaa bija taada lieta. nu riit no riita redzees :)

Atbildēt | Iepriekšējais


ealze

from: [info]ealze
date: Okt. 26., 2008 - 11:28 am
#

varbūt esi pārdevis nekustamo īpašumu vai ko citu vērtīgu? vērts pārskatīt kontu izdrukas- no kā esi saņēmis naudu, tur arī atradīsi atbildi. uztaisi vainīgu seju, nosolies iesniegt deklarāciju līdz noteiktam datumam un nebūs nekādu sodu:)

Atbildēt | Diskusija


unima

from: [info]unima
date: Okt. 26., 2008 - 11:37 am
#

jaa. paardevu auto un garaazhu. garaazhu privaatajam, bet auto firmai. vot tagad seezhu un mekleeju googlee atbildi, par ko mani taisaas uzraut zaraa :) laikam jau par to auto, ko firmai paardevu, Ls 3666 Ls ... ai nau ko stresot, kam jaanotiek tas notiksies. riit no pasha riita uz VID un cerams, ka normaals cilveeks priekshaa buus, kas visu paskaidros.

Atbildēt | Iepriekšējais