Jautājums grūniecēm, mātēm un viņu draugiem.

« previous entry | next entry »
Sep. 15., 2008 | 12:37 pm
posted by: kashadura in pajautaa

Kā tur ir? Kad iestājas darbā grūtniece otrajā mēnesī, cik procentus no algas viņa dabū aizejot dekrētā?
Vai darba devējam, kurš piekrīt atbalstīt topošo māti, (fiktīvi pieņemot viņu darbā- reāli nemaksājot algu, bet tikai nodokļus) ir kādi draudi "saņemt rājienu" no atbildīgām instancēm?
Ir kāda pieredze?
Padoms?

Paldies!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {27}

comtesse

from: [info]comtesse
date: Sep. 15., 2008 - 02:12 pm
#

2 grūtniecības mēnesis...
nu reāli tas sanāk, ka ņemti vērā tiek neliels laika daudzums - jo jāatskaita nevis no piedzimšanas brīža, bet no dekrēta mēneša 2 mēneši nost... bet dalīs uz 6 mēnešiem (aprēķina periods vidējai iemaksu algai)
(dekrēts, kā zināms, ir 70 dienas pirms aprēķinātā piedzimšanas datuma)
t.i.
ja bērns aprīlī dzims, marts, februāris būs dekrēts - atņem vēl janvāri un decembri nost - sāks skaitīt tikai novembrī reāli pārskaitīto un iesakitīto valsts kasē (tas ir nosacījums)
tas = atliek ~ 4 mēneši, ja paspēj, ja nē ~3... nu, protams, tas ir atbalsts, palielinās kopējā summā, bet sanāks uz tiem 6 mēnešiem rēķino ~55% no tās summas, ko fiktīvi saņem.
ja tā ir vienīgā - pagrūti - bet ir tomēr kaut kas (var jau būt, ka var taisīt nenormāli lielās algas... tb - aprēķinot, kādu gala summu vajadzēs utt..)
bet.. ja ņem vērā, ka pēc piedzimšanas tas pats iemaksu algas periods vidējai algai ir gads.. sāk skaitīt tai pašā laikā... no novembra... - 4 vai pat 3 mēneši uz gadu - nu tā diezgan paškai'dīti sanāk...

Atbildēt