Par pasākumu norisi sinagogās.

« previous entry | next entry »
Jun. 11., 2008 | 01:37 pm
posted by: unpy in pajautaa

Vai tā ir taisnība, ka sinagogās bez nelielas politinformācijas devas(šāda tāda politinformācija visās baznīcās notiek) tiek stāstīts arī par ebreju tautas īpašo vietu citu pasaules tautu starpā un izsniegti padomi, kā rīkoties, lai šo pašsaprotamo izredzētās tautas statusu visādi stiprinātu un citādi pulētu?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {22}

nezin nezin

from: [info]kashadura
date: Jun. 11., 2008 - 04:53 pm
#

Negribu aizstāvēt Izraēlas valsti, kā viennozīmīgi pozitīvu veidojumu, bet tā nevar apgalvot bez priekšzināšanām, jo ap šito cionisma padarīšanu un Izraēlas jaunās valsts faktu ir tiiik daudz visādu pasaku savērpts, ka tur bez iedziļināšanās nevar tā pateikt- kas tur kam pieder, vai nepieder. Kā piemēram Zvirgzds vienā rakstā pukstēja, ka tie ebreji jau neatnāca tā pēkšņi visi kopā uz Paestīnas teritoriju un sveiki! Ļoti nozīmīgs skaits jau tur dzīvoja.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Re: nezin nezin

from: [info]ex_silentio
date: Jun. 11., 2008 - 06:33 pm
#

Tomēr tas, ka viņi izpirka pierobežas zemes kaimiņvalsts teritorijā un bezkaunīgi pievienoja tās savas valsts teitorijai ir fakts. Nevajag nekādas priekšzināšanas lai saprastu, ka tas ir nelikumīgi no jebkādu tiesisko normu viedokļa...
Uzskaitijumu varētu turpināt, bet ne par to bija jautājums.
Arī par savu izredzētību - nav viņiem nemazākās vajadzības kādam to skaidrot. Tā ir viņu pozīcija. Klusējoša - pārsvarā! Kaut kā taču morāli jāattaisno tiesības appist līdzcilvēkus!
Kāpēc vairums Ebreju emigrantu no Padomijas Izraēlā neapmetās? Viņi to izmantoja tikai kā tramplīnu uz ASV, Vāciju utt! Tāpēc, ka izraēlā ir pārlieku maz laju ko čakarēt! Nevar tak izredzētais appist izredzēto!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Re: nezin nezin

from: [info]kashadura
date: Jun. 11., 2008 - 10:21 pm
#

"bezkauniigi pievienoja" nu tas ir kaut kaads emocionaals spiedziens. Pie tam- nav nepiecieshamiibas uzbrukt civilajiem (t.i. man) Ja kvalitatiivi , nevis kvantitatiivi skataas, visaa shitajaa izpratnee ir daudz striidiigu momentu. Es tikai apgalvoju, ka nav praatiigi atslaabt, lai iemantotu konkreetu poziiciu, bet labaak tureet acis valjaa. Bet tas ko tu saki par izredzeetiibu nu dien izklausaas primitiivi - taatad dziivoja cilveeki kaa cilveeki, tad no viniem atdaliijaas ebreji, saaka "pist" liidzcilveekus un noleema, ka buutu kaut kaa tas moraali jaapamato, ja? Pretstatiijums "Vinji" un "mees"; uhhh.... Njem veeraa, ka arii tavas uztveres iipatniibas neizbeegami ir buuveetas uz dazjaadiem miitiem, pie tam- latvijas kontekstaa- noteikti arii uz taadiem miitiem, kuru izcelsme ir Tuvie austrumi.
Nav nekaa briesmiigaaka par vienvirziena domaashanu bez nezinaamo pieljaushanas. Hail!

Atbildēt | Iepriekšējais