pajautaa

atvaļinājums

« previous entry | next entry »
Jun. 2., 2008 | 01:50 pm
posted by: osinsh in pajautaa

Mamma uzzvanīja ar jautājumu uz kuru nespēju atbildēt - atvaļinājumā neesmu bijis gadus astoņus [maah, loser]. Viņa iet atvaļinājumā ar 4. datumu, bet jamai teica, ka atvaļinājuma nauda tiks samaksāta varbūt piektdien, varbūt pie algas algas dienā...

Vņimaņije vopros: Vai ir kāds likums, kas nosaka šādu izmaksu laiku attiecībā uz atvaļinājuma sākuma datumu or somethn?

Plds.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {3}

galvenais hipo

from: [info]daria
date: Jun. 2., 2008 - 01:54 pm
#

Darba likums:

69.pants. Darba samaksas izmaksas laiks

(1) Darba devējam ir pienākums izmaksāt darba samaksu ne retāk kā divas reizes mēnesī, ja darbinieks un darba devējs nav vienojušies par darba samaksas izmaksu reizi mēnesī.

(2) Ja darba samaksas izmaksas laiks nav nolīgts vai tā aprēķināma par noteiktu laikposmu, darba samaksa atbilstoši paveiktajam darbam izmaksājama pēc darba pabeigšanas vai attiecīgā laikposma beigšanās, bet ne retāk kā reizi mēnesī.

(3) Ja darba samaksas izmaksas diena sakrīt ar nedēļas atpūtas dienu vai svētku dienu, darba samaksu izmaksā pirms attiecīgās dienas.

(4) Samaksu par atvaļinājuma laiku un darba samaksu par līdz atvaļinājumam nostrādāto laiku izmaksā ne vēlāk kā vienu dienu pirms atvaļinājuma.

(5) Darba samaksa un ar to saistītās valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas ir pirmās kārtas maksājumi, ko veic darba devējs

Atbildēt | Diskusija


osinsh

from: [info]osinsh
date: Jun. 2., 2008 - 02:05 pm
#

Super. Thanks! Mamma bija starā.

Atbildēt | Iepriekšējais


GUTEN TAG

from: [info]darkz
date: Jun. 2., 2008 - 07:25 pm
#

ej fiksi atvaļinājumā
tur ārā laiks ir super

Atbildēt