pajautaa

Filozofijas darbu bibliotēka internetā

« previous entry | next entry »
Maijs. 26., 2008 | 11:11 pm
posted by: izkapts in pajautaa

Meklēju Ernsta Kasīrera darbus, vēlams, angliski, bet var arī krieviski, taču man vairs nav ideju kā uzgūglēt Kasīreru. Noteikti ne tie keywordi, jo pat Dekartu (kura uzvārdu, domāju, visi zina) neatradu izlasāmu. Atradu burvīgu antīko filozofu rakstu krātuvīti, taču Kasīrers (Ernst Cassirer angliski) rokās nedodas...

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {6}

viss mans

from: [info]mandariina
date: Maijs. 26., 2008 - 11:30 pm
#

ir tāda štelle kā ebrary bibliotēka.
nezinu, kā tur ir ar piekļuvēm, bet rtu studentiem ebrary izmēģinājuma versija tagad ir pieejama un tur atrast var arī kasīreru.

Atbildēt


Pastaiga ar draugiem

from: [info]aleja
date: Maijs. 26., 2008 - 11:50 pm
#

krieviski: http://anthropology.ru/ru/texts/cassirer/essay.html
http://kosilova.textdriven.com/narod/studia2/cassirer.htm

iespējams, var atrast arī angliski, taču tā kā parasti angliski runājošajās valstīs vairāk ievēro autortiesības, tad noteikti atrast ir daudz grūtāk (ja vispār viņš ir pieejams).

kāpēc nevēlies aiziet uz bibliotēku?

Atbildēt


Pastaiga ar draugiem

from: [info]aleja
date: Maijs. 26., 2008 - 11:57 pm
#

un dekartu jau nu gan nav grūti atrast - http://oregonstate.edu/instruct/phl302/texts/descartes/meditations/meditations.html

(9.rezultāts!)

Atbildēt


Pastaiga ar draugiem

from: [info]aleja
date: Maijs. 27., 2008 - 12:05 am
#

zināšanai:

šī - http://www.philosophy.ru/lib/ ir viena no lielākajām filosofisko tekstu krātuvēm krievu valodā. un ir arī mazliet angliski (skaties izvēlni pa kreisi)

Atbildēt | Diskusija


izkapts

from: [info]izkapts
date: Maijs. 29., 2008 - 12:05 am
#

Paldies. :)

Bibliotēkām neuzticos, publiskajās bibliotēkās reti kad atrodama specifiska literatūra, gribās tomēr mājās lasīt nevis Nacionālajā (kur ir vesela viena grāmata par Latvijas filozofiju līdz 19.gs)... Tagad bibliotēkās plauktos "uz atdošanu" stāv Balzaks, Viktors Igo u.c. klasiķi, kas tomēr ir daiļliteratūra (kuru lasa vairākums lasītāju). Ja kas, nabaga Mākslas darbinieku nama bibliotēka tiek likvidēta, tur šo to labu var izglābt. Bet man jau šoks, ka Latvijā vairs nebūs neviena bibliotēka ar dramaturģijas nodaļu, jo vienīgā, raugi, ir tieši MDN.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Pastaiga ar draugiem

from: [info]aleja
date: Maijs. 29., 2008 - 12:17 pm
#

nu bet ko tu gribēji, lai ikvienā bibliotēkā ir pieejamas visas grāmatas, pat tās, kuras, visā latvijā, iespējams, vajadzīgas tikai pārsimt cilvēkiem? :)

labi, ka vispār kaut kur var atrast. daudz bēdīgāk ir tas, ka bieži vien LNB un LUB nav kaut tādu "specifisko", taču ne reto grāmatu. taču tieši tāpēc ir tāds pakalpojums, ka var grāmatas pasūtīt no ārzemēm, sadarbības bibilotēkām.

Atbildēt | Iepriekšējais