Dikcija

« previous entry | next entry »
Mar. 6., 2008 | 08:44 pm
posted by: orks in pajautaa

Kopš bērnības neskaidri izrunāju burtu R. proti, mīksto no cietā atšķiu, bet man viņi izklausās visai vienādi, jo runā to burtu neievibrēju (if you know what i mean). Nu, vārdu sakot, mans R izklausās apmēram tā, kā normāliem cilvēkiem D. Bērnībā pie logopēda gājusi neesmu, bet dikti gribas šito defektiņu labot. Vai varat ko ieteikt? Vingrinājumi? anything? :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {30}

porcelāna lellīte

from: [info]neraate
date: Mar. 7., 2008 - 02:21 pm
#

tas nav nekas nelabojams, vajag tikai pacietību un motivāciju, kura tev jau ir. mana mamma /kas ir logopēds/ izmanto daudz dažādus skaitāmpantus, no kuriem daļu var atrast Imanta Ziedoņa Sākamgrāmatā. nu tur 'briedis bedrē brīkšķināja' 'zviedru zirgi zvirgzdupītē kaut ko /aizmirsu tieši/ darīja. ne ta zvirgzdus žvadzināja, ne ta kko citu' vēl laba metode ir ar spoguli - var būt rokas spogulītis, var izmantot lielu, pie sienas pieskrūvētu spoguli, vingrināties teikt līdzskaņus atsevišķi/Lllll - Rrrr -Ddde-da/, īpaši piedomājot pie tā, lai muskuļi tiek nodarbināti tā, ka mute pēcāk piekūst. nu, nehaltūrējot. ja nav skaidrs, vai izrunā precīzi, palūdz kādu draugu nostāties pie tā paša spoguļa un kopā RRrināt un Lllināt ļoti pārspītēti
katru dienu vismaz piecas minūtes pavingriniesun tā lietai aizies. tikai nevajag nokārt degunu. izdomā arī, kā to lietu padarīt interesantāku, piem, RRRR var izdziedāt. stc tā dara dziedātāji iesildot balsi (:

Atbildēt