psihoterapija

« previous entry | next entry »
Nov. 7., 2007 | 12:25 pm
posted by: ludza in pajautaa

esat kādreiz bijuši pie psihoterapeita? un vai psihoterapija reāli palīdz pret ieilgušu depresiju?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {20}

from: [info]quasi
date: Nov. 7., 2007 - 01:28 pm
#

labs ārsts, protams, dārgs. naudas izteiksmē. bet skopais maksā dubultā. es domāju tā - vai nu naudu par ārstu vai pēc tam ar savu, iespējams, dzīvību.

vispār pieredzējis psihoterapeits, utt. gudrs, vieds, saprotošs var palīdzēt. BET viņš nevis pats kaut ko izdarīs - viņš var tikai palīdzēt tam cilvēkam izdarīt. saproti? cilvēkam pašam vajag gribēt.

var jau mēģināt palasīt kādu grāmatu par to tēmu (nezinu gan kuru tieši, diemžēl..) vai kādus kursus apmeklēt, paklausīties lekcijas utt. izzināt sevi.

bet jā, visticamāk būs kaut kas jāpalieto. es vienkārši zinu, tā "nejauši", ka ASV bija vienu pētījumu uztaisījuši, ka dažreiz tabletes pret pašnāvībām nepalīdz un pat var pasliktināt, jo cilvēki tad vairs neprot dzīvot bez. bet pēc tā pētījuma visi sāka nelietot neko vispār un rezultātā strauji pieaugu pašnāvību skaits. jo galu galā IR cilvēki, kam patiešām vajag tās tabletes.

atkarīgs no konkrētā lietpratēja (?) kā viņš cilvēku izpēta un pareizi izraksta ārstēšanu. principā tas viss ir viens liels eksperiments...

mēģināts nav zaudēts, vajag vismaz uz pirmo konsultāciju aiziet. varbūt pie vairākiem dokiem... (kurš ieteiks kolēģi kas specializējies)

;)

Atbildēt