pajautaa

uzdevums LU priekšmetā "IT procesu pārvaldība"

« previous entry | next entry »
Nov. 4., 2007 | 09:10 pm
posted by: smille in pajautaa

Vai kādam ir pieredze ar Balanced Scorecard uzdevumu LU kursā "IT procesu pārvaldība"?

Nav būts uz lekcijām un no materiāliem nevar saprast - vai tiešām ir jāuzraksta Balanced Scorecard (BSC) sistēmas lietderības izvērtēšanai pirms tā tiek pasūtīta? Pēc manas saprašnas BSC izmanto, lai novērtētu kaut kā lietderību pēc tam, nevis pirms. Varbūt es kļūdos?
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {3}

from: [info]lodzinjsh
date: Nov. 4., 2007 - 09:33 pm
#

cik atceros, tad bsc bija "harmonisks" plānošanas princisps, kas apmierina 4 uzņēmuma ieinteresētās puses - finanšu daļu, patērētāju un ko tur vēl nē. pirms vairākiem gadiem rakstīju darbu par šo :) Nu ir lon-gone :)
Kāds materiāls, balzāms ar upeņu sulu varētu manu atmiņu atsvaidzināt :)

Atbildēt | Diskusija


smille

from: [info]smille
date: Nov. 4., 2007 - 09:38 pm
#

tur jau tā lieta, ka tajā kursā nav tradicionālais BSC (kuru tīri labi saprotu), bet speciāli IT adaptēts + no uzdevuma nosacījumiem nevar saprast, kādam mērķim tas jāizveido.

tā specifiskā IT BSC ir šāda: http://www.itgi.org/template_ITGI.cfm?template=/ContentManagement/ContentDisplay.cfm&ContentID=5550

Mājas darba uzdevumā ir aprakstītas uzņēmuma problēmas un pašās beigās teksts: "Pieņemsim, ka plānots izstrādāt jaunu IS. Izstrādājiet balanced score card risinājuma lietderīguma izvērtējumam!"

Tā kā lietderīguma izvērtējumu veic PIRMS sistēmas pasūtīšanas, tad nevaru saprast, ko tur rakstīt, lai varētu izvērtēt.

Atbildēt | Iepriekšējais


ee

from: [info]ee
date: Nov. 4., 2007 - 10:13 pm
#

pusdienu mokos ar tieši šo pašu uzdevumu un netieku skaidrībā, ko viņa tur īsti no mums grib..

Atbildēt