pajautaa

latvieshu valodas maaciibas aarzemniekiem

« previous entry | next entry »
Okt. 2., 2007 | 11:13 am
posted by: haike in pajautaa

Vai ir kaada laba graamata no kuras anglim maaciities latvieshu valodu? Nu tipa ar visaadiem uzdevumiem un taa.... nu kkas liidziigs no kaa mees savulaik anglju valodu maaciijaamies...

Varbuut kaads zin kaadu labu metodi kaa man iemaaciit savam anglim manu dzimto valodu?

Veiksmes staasti?

Ieteikumi?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {5}

from: [info]aga
date: Okt. 2., 2007 - 11:26 am
#

Tas droshvien no indiviida atkariigs un no motivaacijas. Bet mums taa valodas maaciishanaas naak uzpluudos un atpluudos. Vienmeer uzstaadaas meerkjis speet parunaaties ar mammu liidz naakamajiem Ziemsveetkiem, bet tad uzkriit aktuaalaakas lietas un viss iemaaciitais arii aizmirstaas.
Ir mums kaut kaada graamata, visaadi kopeeti materiaali, pat dvd laikam. Bet visefektiivaakais liidzeklis izskataas ka ir privaatstundas un kursi mazaas grupaas.
Pilniigam iesaaceejam no plikas graamatas iisti nekaadas jeegas nav. Pirmkaart, deelj izrunas. Otrkaart, ir nepiecieshams profesionaalis, kas speej sakariigi paskaidrot nepiecieshamiibu peec lociijumiem. Citaadi vinjiem liekas, ka taa valoda ir pilniigi nekontroleejama un visas galotnes mainaas nepaartraukti bez kaadas jeegas un sakariibas.

Atbildēt | Diskusija


haike

from: [info]haike
date: Okt. 2., 2007 - 11:54 am
#

Taa kaa vinsh sheit jau ir 3 gadus ir gan bijushas preivaatstundas gan grupu stundas gan pashmaaciiba. Ar mammu var kaadu vaardu paarmiit, bet visu laiku shujaas ka ne pietiekami daudz. Tagad taa kaa vajadzeetu vienu labu graamatu lai papildinaatu vaardu kraajumu un uzlabotu gramatiku, kura ir diezgan beediiga maigi sakot. Izrunu jau var ar mani piesliipeet.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]aga
date: Okt. 2., 2007 - 12:19 pm
#

Aa, nu ja pamati ir, tad jau var pats taalaak. Kaut vai no latvieshu valodas maaciibu graamatas pirmajai klasei.
No pieredzes varu teikt, ka vaardu kraajumu spraadzienveidiigi uzlabo komunikaacija ar maziem beerniem. Jo vinjiem ir taada mode raadiit uz attieciigo priekshmetu un atkaartot vaardu vairaakas reizes. Mana triisgadiigaa braalja meita taa vinjam dienas laikaa iemaaciija vairaakus noderiigus vaardus, piemeersm kaa salauzts, smiltis, netiira mute.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


haike

from: [info]haike
date: Okt. 2., 2007 - 12:49 pm
#

Graamata 1. klasei - taa ir laba doma. Beerni arii tiek iesaistiiti. Paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais


Goba

from: [info]gobish
date: Okt. 2., 2007 - 11:40 am
#

maneejais zviedrs sev iegaadaajaas graamatu- Asja Svarinska 'Latvian in 25 lessons' vai ar latvisko nosaukumu- maaciibu kurss 25 nodarbiibaam.
veel nav kjeeries klaatu taa iist, bet shad un tad aci iemet peec kaada jauna vaarda.
shobriid mudzjinam valjaa izrunu.
noteikti trakaakais veel priekshaa, kaa aga teica- tie lociijumi. zviedriem vispaar tikai divi lociijumi, taapeec juutu, ka maneejais ar latvieshu valodu vareetu aatri aiziet pa pieskari :P :D
es ari iesaku mazo grupu kursus. bet noteikti labs saakuma variants ir vienkaarshi, ka tu vislaiku meegjini runaat latviski- pierdiis pie valodas,dzirdees izrunas, jaunus vaardus... logjiski ka no saakuma vinjam shkjitiis pilniigs idiotisms taada lieta, bet tomeer tas straadaa. taads soli pa solim... vismaz taa mees abi njemamies- zviedriski, angliski un pa vidu veel latviski.
un no savas pieredzes varu teikt, ka taa ir vieglaak uztvert gramatiku arii, vienalga kuraa valodaa.
Lai veicaas!

Atbildēt