« previous entry | next entry »
Sep. 7., 2007 | 04:53 pm
posted by: sabela in pajautaa

mācības neklātienē? pieredze? anyone?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {10}

from: [info]dzeina
date: Sep. 7., 2007 - 04:54 pm
#

ko tieši tu gribi zināt?

Atbildēt | Diskusija


from: [info]sabela
date: Sep. 7., 2007 - 04:55 pm
#

vai tas vispār ir reāli? Iemācies aŗī kaut ko, vai tikai maksā par papīrīti?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]dzeina
date: Sep. 7., 2007 - 04:57 pm
#

Tas taču no katra paša atkarīgs...

Atbildēt | Iepriekšējais


pata

from: [info]pata
date: Sep. 7., 2007 - 04:59 pm
#

augstskolā jau iemācās tie, kas paši mācās, jo augstskolas uzdevums nav kādam kaut ko iemācīt - tas ir jādara pašam studentam! viss ir atkarīgs no attieksmes. neklātiene Tev iedos pieturas punktus - tēmu nosaukumus - kas jāapgūst pašmācību ceļā. Tāpat viņi pateiks, ko gribēs no Tevis atpakaļ ieskaitēs/eksāmenos/kursa darbos. Klātienē vienkārši tiek piedāvāts lielāks kontaktstundu skaits ar akadēmisko personālu, bet viņos klausīties vēl nenozīmē kaut ko iemācīties!

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]nephrite
date: Sep. 7., 2007 - 05:07 pm
#

Baigo gribasspēku vajag. Tas ir paša patstāvīgs darbs, un nedaudzās lekcijas ir BRĪVDIENĀS.

Atbildēt


from: [info]stihija
date: Sep. 7., 2007 - 05:31 pm
#

ir gruuti sanjemties peec piecaam darba dienaam arii sestdienc elties no riita un iet uz Universitaati. Bet ja citas izejas nav, tad ir jaasanjemas un jaadara. Principaa iemaaciities ir reaali, ja pats grib un sanjemaas (taapat kaa klaatienee). NEkas jau neatshkjiras, tikai nedaudz vairak jaapalasa maajaas, bet arii ne taa ka ljoti :) droshi viens arii atkariigs no universitaates. Es LU neklaatienee maacos, un viss ir ok :) Pasniedzeeji pretimnaakoshi un saprotoshi :)

Atbildēt | Diskusija


from: [info]sabela
date: Sep. 7., 2007 - 05:35 pm
#

ja nav noslepums - ko mācies?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]stihija
date: Sep. 7., 2007 - 05:57 pm
#

politologjija

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]sii
date: Sep. 7., 2007 - 09:16 pm
#

iesaku interesēties pie tiem, kas jau neklātienē studē vai ir pabeiguši to studiju programmu, kas Tevi interesē, jo pieņemu, ka matemātikas studēšana neklātienē bišku atšķiras no tādām studijām, kur tikai jālasa "ūdensgabali" un jāpadomā.


man svarīgi bija:
1) cik smalks ir pasniedzēja izsniegtais lekciju kursa plāns/programma - lai būtu skaidrs, cik sīki kuras lietas jāpārzina un kam jāpievērš vairāk uzmanības.
2) cik pieejama ir mācību literatūra/citi materiāli, jo no zila gaisa tak nemācīsies. un man, piemēram, mācību procesā nekādi nepalīdzēja fakts, ka pasniedzēja ieteiktā grāmata, izrādās, brīvi bija pieejama tikai lasītavā. šeit ir variants: ja programma un prasības ir identiskas, draudzēties ar čaklākajiem dienas nodaļas studentiem un no viņiem saņemt labu labos lekciju pierakstus - vismaz būs skaidrs, uz ko tēmē pasniedzēji.

a tas, vai var kaut ko arī iemācīties, ir atkarīgs tikai un vienīgi no paša, ja vien ir luste lasīt, apzināt visādus info avotus, interesēties, burties cauri visādu materiālu kaudzēm utt. - un tam visam piespiest sevi regulāri atrast laiku, jo tā, kad nav jāiet uz lekcijām, tas ir viens īss mirklis starp septembra sākumu un janvāra sesijas laiku.. diemžēl.

Atbildēt


tas neizlasāmais jūzerneims

from: [info]bax55hqy8dlb
date: Sep. 10., 2007 - 09:00 am
#

neklātiene iesūkā nedaudz, bet LU nepilna laika klātienē gan ir forši mācīties. vienīgi ne visi ir gatavi ziedot svētdienas mācībām..

Atbildēt