pajautaa

par velosipēdiem

« previous entry | next entry »
Aug. 13., 2007 | 03:36 pm
posted by: munjlait in pajautaa

smags jautājums sirdi māc man kā velosipēdistam:

vai drīkst ar velosipēdu braukt pāri ielai, nenokāpjot no tā un nestumjot, ja attiecīgā ielas šķērsošanas vieta ir daļa no veloceliņa, kur pat luksofora zīme norāda divriteni nevis gājēju?

to pašu uzreiz jautāju par "sarkanajiem celiņiem" ielu šķērsošanas vietās.

uz ceļu satiksmes noteikumiem lūdzu nenorādīt - es jau apskatījos, un labāk nepalika.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {14}

Krišs

from: [info]misame
date: Aug. 13., 2007 - 07:04 pm
#

ideja apmēram tāda, ka, lai kļūtu par gājēju, tev tas velosipēds ir jāstumj (1.17. gājējs — persona, kas pārvietojas pa ceļu kājām vai invalīdu ratiņos, stumj velosipēdu, mopēdu, motociklu, velk (stumj) ragaviņas, bērnu ratiņus vai invalīdu ratiņus u.tml.), nevis jābrauc ar ričuku pāri.
Savukārt, gājēju pāreja ir 1.19. gājēju pāreja — brauktuves daļa, kas apzīmēta ar 530. un 531.ceļa zīmi un 931. vai 932.ceļa apzīmējumu un paredzēta gājēju pāriešanai pāri brauktuvei;.
Viss tālākais satiksmes noteikumos - par to, kā jādod ceļš gājējiem uz gājēju pārejām - ir attiecināms uz tādām gājēju pārejām, kādas tās aprakstītas 1.19. punktā.
Līdz ar to, ja tu pa viņu brauc pāri ar velo, tad faktiski nevarētu sagaidīt citādu attieksmi, kā braucot ar velo pāri kādā citā vietā, kur pārejas nav.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Nezāles neiznīkst

;)

from: [info]jan09
date: Aug. 13., 2007 - 08:33 pm
#

tieshi taa!
citaadi dabaa ir piedziivots - es braucu ar auto pa ielu, vellapeedists ar lielaaku aatrumu blakus pa ietvi, un, ticis man priekshaa 5 metrus, strauji sagriez stuuri, un atrodas man priekshaa uz paarejas...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


munjlait

Re: ;)

from: [info]munjlait
date: Aug. 14., 2007 - 10:42 am
#

ehh, jūs - es nerunāju par vājprātīgu nešanos pāri gājēju pārejām visur pēc kārtas - loģiski, ka pie katras ielas šķērsošanas ir jāpiebremzē, tak nav te pašnāvnieks neviens,
bet nu taču krustojums ar luksoforu!! un tur neviens autobraucējs pāri braukt nedrīkst tai brīdī, kad riteņbraucējam ir zaļā gaisma, jo ielas krustošana speciāli veloceliņam ierīkota un speciāli un tikai velosipēdistiem!!

tātad tāpat neziņā...
jāadresē jautājums CSDD, un, ja sakarīga atbilde vispār tiks saņemta, - jāinformē tauta!

Atbildēt | Iepriekšējais