pajautaa

« previous entry | next entry »
Maijs. 10., 2007 | 09:30 am
posted by: flitta in pajautaa

Tāāks - kā ir - ja šķir laulību un bērni paliek pie viena no vecākiem, cik lielus alimententus un cik ilgi nāksies maksāt otram vecākam? (pieņemsim, ka bērnam kādi 15-16 gadi). Ir kāds likums, kas nosaka nepilngadīga bērna uzturēšanu?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {16}

Mis Ciba 2006.

un pavisam izsmeļoši.

from: [info]laukuroze
date: Maijs. 10., 2007 - 09:49 am
#

Vēršoties tiesā ar prasību par uzturlīdzekļu apmēra palielināšanu, prasības pieteikumā jānorāda summa, kāda Jums ir nepieciešama bērna uzturēšanai. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 128.panta otrās daļas 5.punktu prasījuma summu Jūs varat pamatot, norādot, kādi ir bērna uzturēšanas izdevumi, Jūsu personīgie ienākumi u.c. apstākļi, kas pamato prasījumu, un pierādījumi, kas prasījumu apstiprina.
Tiesību aktos nav noteikta maksimālā robeža uzturlīdzekļiem, kas pieprasāmi bērnu nodrošināšanai. Saskaņā ar Civillikuma 179.pantu, vecāku pienākums ir samērā ar viņu mantas stāvokli uzturēt bērnu līdz laikam, kad viņš pats būs spējīgs sevi apgādāt. Tas nozīmē, ka tiesa, lemjot par piedzenamo uzturlīdzekļu apmēru, vadīsies pēc samērojamības principa - kādi ir Jūsu, kādi - bērna tēva ienākumi, un cik daudz līdzekļu nepieciešami bērna aprūpei - viņa uzturēšanai, t.i., ēdiena, apģērba, mājokļa un veselības aprūpes nodrošināšanai, bērna kopšanai, izglītošanai un audzināšanai (garīgās un fiziskās attīstības nodrošināšanai, pēc iespējas ievērojot bērnu individualitāti, spējas un intereses, īpašas vajadzības). Šī iemesla dēļ prasības pieteikumā vēlams detalizēti norādīt, kādi ir minētie izdevumi ik mēnesi.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


flitta

Re: un pavisam izsmeļoši.

from: [info]flitta
date: Maijs. 10., 2007 - 09:51 am
#

sk. paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais