« previous entry | next entry »
Apr. 24., 2007 | 05:21 pm
posted by: zanda in pajautaa

Man interesē Jūsu vai Jums pazīstamu cilvēku personīgā pieredze mācību iestādē RPIVA. Varbūt kāds varētu ieteikt vai šī ir laba vieta, kur apgūt psiholoģijas nozari?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {32}

from: [info]zanda
date: Apr. 24., 2007 - 06:06 pm
#

Es uzreiz pēc skolas iestājos LU, angļu filologos. Nezinu kā ir dieniniekiem, bet vakarniekiem tur ir vienkārši briesmīga vide. Uzskatu, ka par to naudu, es neko neieguvu, izņemot tikai nepatiku pret šo vietu. Iespējams arī, ka biju pārāk jauna un mani vēl tas viss neinteresēja. Pagāja laiks un tiešām sapratu, ka neinteresē, paralēli vēl arī pastrādājot tajā nozarē. Tāpēc vienkārši ir sabojājies iespaids par šo vietu. Gribās vairāk tādu zinātniskāku, nopietnāku un iespējams arī individuālāku pieeju studentiem, jo šoreiz gribu studēt to, kas patiešām interesē personīgi man un nevis papīra dēļ, bet tāpēc, ka vienkārši gribu. Un tu ko studē tur, ja nav noslēpums?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Ilse Kahrklis

from: [info]ld
date: Apr. 25., 2007 - 09:21 am
#

"šoreiz gribu studēt to, kas patiešām interesē personīgi man un nevis papīra dēļ, bet tāpēc, ka vienkārši gribu"
tava motivaacija studeet ir tikai taapeec, ka gribi? un kaa tu peec tam atpelniisi ieguldiito naudu? man arii gribaas veel daudz ko pastudeet, bet traucee tieshi finansiaalais faktors. neesmu tik bagaata, lai vareetu maaciities, ko neplaanoju profesionaali izmantot.
par pashu RPIVU runaajot - man ir ljoooti daudz meitenes paziistamas, kas ir beigushas sho maaciibu iestaadi un kas ciesh no taa, ka vinju diplomi netiek atziiti, jo nav akreditaacijas. tachu, ja tu nedomaa straadaat jomaa, tad tevi shis fakts laikam neinteresees.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]zanda
date: Apr. 25., 2007 - 10:10 am
#

Jā, iespējams tas izklausās pārāk brīvi un visatļauti - mācīties tikai tāpēc, ka grib :)
Bet nu tikai dēļ papīra man nesanāk neko apgūt...tas ir mēģināts septiņu gadu garumā. Pieņemu to, ka dvēseliski esmu visai mākslinieciska persona, un varu uzbliezt nezinu ko tikai tādā gadījumā, ja tas mani paķer un pilnībā aizrauj. Lūk, tāpēc es tā...vecāku nauda par tām pirmajām studijām, tāpat ir aizgājušas nebūtībā un nenoliegšu - mazliet jau tā kremt. Būtu mana nauda, būtu savādāk.
Bet tagad, kad ir jauns darbs un jaunas iespējas, gribu pati maksāt un studēt - aprēķināju, ka to varu atļauties. Iespējams arī kādu kredītiņu paņemt...kas man jaunai, neprecētai :)
Hmm, nebiju piefiksējusi to, ka RPIVas diploms nav akreditēts...jo it kā tas būtu patīkams bonuss, ja būtu arī tas papīrs. Un kā ir ar SPPA?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Ilse Kahrklis

from: [info]ld
date: Apr. 25., 2007 - 10:15 am
#

es nemaz nezinu, kas tas SPPA taads vispaar ir :)
domaaju, sho informaaciju tu vari atrast vai nu attieciigo iestaazhu maajas lapaa vai pamekleet Izgliitiibas ministrijaa vai nu kas to visu uzrauga.

RPIVAs neakreditaacija ir reaala probleema. manas pazinjas un draudzenes studeeja pedagogjiju-psihologjiju un ar studijaam kaa taadaam ir ljoti apmierinaatas, bet tieshi diploma neveertiigums padara visu pasaakumu diezgan bezjeedziigu. un arii teema kaa taada - reaali pielietot zinaashanas taa iisti nesanaak, jo taa sfeera ir ljoti maza

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]zanda
date: Apr. 25., 2007 - 10:21 am
#

Mjā, šito niansi es biju palaidusi garām. Nu skumīgi, tad nāksies vairāk pieķerties domai par mācīšanos iekš SPPA. Ceru, ka tur nebūs īpaši dārgāk :)
Paldies par informāciju! :)

Atbildēt | Iepriekšējais