pajautaa

« previous entry | next entry »
Apr. 15., 2007 | 06:15 pm
posted by: chimera in pajautaa

kas ir kaitīgāks: kõla vai alus?
mēreni regulāri, mēreni lielos daudzumos.
gribētu dzirdēt argumentētas atbildes.
atbildes no sērijas "kõla - buržuju-kapitālistu inde, bet alus - bāleliņu maize" šoreiz tomēr labāk nevajag.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {11}

In the mind of genius

from: [info]genius
date: Apr. 15., 2007 - 08:47 pm
#

Kōla ir slikta, jo satur krāsvielas, kas var saēst zobu emalju, nokrāsot zobus brūnus un trakākos gadījumos var sākties zobu pūšana :/
Vēl slikts ir tas, ka satur ļoti daudz kofeīna. Piemēram, puslitrs vidēji stipras kafijas mums šķiet ļoti daudz, bet 0,5 kōla jau tāds sīkums vien ir, ko var izpļumpēt braucot autobusā, bet kofeīna daudzums ir aptuveni vienāds. Par koefīna negatīvo ietekmi (lietojot to pārmērīgos daudzumos!) ir daudz kur rakstīts un pētīts.

Alus pēc būtības pat nav slikts un rauga dēļ tajā ir vērā ņemams B grupas vitamīnu daudzums. Tomēr par B grupas vitamīnu avotu to nevajadzētu uzskatīt un lietot kā zāles. Otrkārt, tas ir alkoholiskais dzēriens un līdz ar to, nevajadzētu to dzert vairāk kā to paredz rekomendējamās alkohola devas. No otras puses, precīzu atsauci vai citātu neatradu, bet sakarā ar to, ka alus ir raudzēts dzēriens, tad ilgstoši tam ir sakars ar vēdera palielināšanos (kuņģa tilpuma pieaugums), bet pēdējo teikumu var neņemt vērā, jo es īsti neesmu tam atradis zinātnisku pamatojumu, bet gan tikai novērojumus dzīvē - ne jau tāpat lielos vēderus vīriešiem dēvē par alusvēderiem.

Atbildēt