pajautaa

lūzdams palīdziet :)

« previous entry | next entry »
Nov. 19., 2006 | 03:40 pm
posted by: asko_onna in pajautaa

1)ir taču konfūcisms nevis konfūciānisms?
2)holokausts taču apzīmēja 2. pasaules karā ebreju masveida iznīcināšanu vai es kko jaucu?
3)kārt un visvarīgāk vai jūs no savas ikdienas varētu padalīties ar citātiem, kur tiktu izteiktu kkādi aizspriedumi pret cilvēkiem vienkārši tāpēc ka viņi ir citādāki? piemēram kā latvietis izsakās par krieviem un otrādāk. kā vesels cilvēks pret invalīdu un kaut vai kā izsakās par homoseksuāli orientētajiem cilvēkiem u. c. izteikumiem nav jābūt tikai nelabiem tikai reāliem.
.
tas ir vajadzīgs priekš mana zpd :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {21}

pata

from: [info]pata
date: Nov. 19., 2006 - 04:23 pm
#

nu, kaut vai par to pašu homoseksualitāti: aizspriedums ir tāds, ka heteroseksuāļiem homoseksuālisms liekas slimība, kas no medicīnas viedokļa nu nemaz tā nav. tāpat kā kristieši (tjipa, 'pareizā' sabiedrības daļa) TO uzskata par grēku un vēl trakāk. Lai gan tajā pašā senajā Romā bija pilns ar einuhiem un teju katrs imperators un ierēdnis bija dupsētāji;
otrs aizspriedums, kas nāk prātā, ir par modelēm/blondīnēm, ka viņas a priori ir stulbas utt.
Par holokaustu - tā ir masveida iznīcināšana. no vēstures zinātnes - ebreju masveida iznīcināšana, ko 1939.-1945. gadam veica nacisti.
Un jā, ir konfūcisms - pēc ķīniešu filosofa Kuna Fudzi latinizētā vārda Confucius. Tā ir ētiski politiska mācība, uzskatu un tradīciju sistēma Ķīnā. Tās pamatā ir Konfūcija un viņa sekotāju mācība: ausgtākā harmonija sasniedzama ar cilvēkmīlestību un savstarpēju cieņu, ceremoniju un rituālu ievērošanu, taisnīgumu utt.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]po
date: Nov. 19., 2006 - 04:48 pm
#

kāds einuhiem sakars ar gejiem?

Atbildēt | Iepriekšējais