pajautaa

Trainspotting

« previous entry | next entry »
Sep. 12., 2006 | 01:56 pm
posted by: gobish in pajautaa

veelos dzirdeet juusu domas par sho filmu.
patika-nepatika un tram pa ram...
vai tikai cildinoshus vaardus naaksies dzirdeet par sho darinaajumu?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {34}

Goba

from: [info]gobish
date: Sep. 12., 2006 - 03:07 pm
#

nee,taa nav standartfraaze.

ir cilveeki,kuri pirmo ozlasa graamatu un tikai peec tam redz filmu(taa gadaas ar mani)- peec tam filma shkjiet blaavaak nekaa tas ko 'redzeeji' graamatu lasot. savukaart ja notiek otraadi, graamata reizeem neliekaas tik saistosha kaa filma(jo visu gatavu esi redzeejis).

un iespeejams tie cilveeki,kuri izlasa graamatu un redz filmu, ir nedaudz 'krutaaki'.

taa mana doma.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


endrju

from: [info]endrju
date: Sep. 12., 2006 - 03:28 pm
#

Tā mana doma bija par to, ka pārsvarā tiek "bliezts" par to, ka grāmata ir labāka par filmu, nevis otrādi. Un tas ir gandrīz ar jebkuru filmu, kas pēdējos gados iznāk un kura ir bāzēta uz grāmatas; neviens vairs nemāk taisīt labas filmas? Tas vairs nenotiek tik nepiespiesti kā agrāk, kad cilvēki vienkārši ieteica izlasīt, vai arī paši filmu skatītāji pirms tam bija lasījuši grāmatu vai sapratuši, ka vajadzētu to izlasīt, ja reiz radusies interese. Tagad tā ir kārtējā krāniņa garināšanas padarīšana (un arī tā beigu piebilde, ka varbūt ir krutāki, bija vien sevis paslavēšana, bet kurš gan cits sunim asti cels). Un neņemot vērā šo visu, ceru, ka vismaz saproti, ka nav adekvāti salīdzināt kino ar literatūru, orģināldarbu ar ekranizējumu, utt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Goba

from: [info]gobish
date: Sep. 12., 2006 - 04:05 pm
#

lielaakaa dalja riikojas neadekvaati un saliidzina graamatas. atziistu ka neesmu iznjeemums, un ja esmu lasiijusi graamatu un peec tam redzeejusi filmu kuras baaze ir graamata, praats nesaas saliidzinaat kas tiik labaak. bet taa kaa filmas,kuras uznjemtas peec graamataam skatos reti, reti sanaak saliidzinaat. taapeec nesanaak to asti sunim cilaat.
piemeeram nojausma kaadi izskataas varonji harijaa poteraa ir tikai no plakaatiem,jo filmas neesmu ar aci skatiijusi.
taapat visu citu.

es teiktu ka redzeetaas filmas -iedvesmo- izlasiit graamatas. piemeeram man taa bija ar Sidra Nama likumiem. Filma man tiik un ir laba, esmu to redzeejusi atkal un atkal un teikshu ka aizkustina tikpat ljoti cik lasiitaa graamata peec filmas.
kaads ir tavs piemeers kur graamata ir sliktaaka par filmu?

Atbildēt | Iepriekšējais